KULTUR

Kineserne må ikke se dansende homopar

De famøse irske dansere der i Kina bliver betragtet som samfundsomvæltende.
Foto: Andre Putting

Kineserne er også blevet grebet af Grand Prix-feber. Men det dansende homopar under Irlands bidrag i semifinalen blev for meget og sangen blev klippet ud.

Irske Ryan O´Shaughnessys sang ‘Together’ gik tirsdag aften noget overraskende videre til den store Eurovision-finale. Sangen fik kineserne dog ikke med, da hele det irske bidrag blev censureret og helt klippet ud af semifinalen.
Hos TV-stationen Mango TV, der ejes af Kinas næststørste tv-station Hunan TV, mente man nemlig ikke det var ansvarligt og anstændigt at vise det dansende homopar, som skal illustrere op- og nedture i et kærlighedsforhold.

Samme skæbne led Albaniens bidrag, der også gik videre til den store finale lørdag. Her var begrundelsen sangerens mange tattoveringer.

I aften er det så Danmark og Rasmussen og hans gæve vikinger, der skal vise forsøge at gøre Irland kunsten efter og hente en finalebillet.
Den efterhånden meget omtalte snestorm på scenen er der fundet en tilfredsstillende løsning på, og hele holdet har til prøverne høstet stor bifald for deres sceneshow. Det vil ifølge bookmakerne da også være en overraskelse hvis Danmark ikke skulle kvalificerer sig til finalen.

Du kan se det irske bidrag herunder.