KULTUR

Home Queer Home på Jailhouse CPH

Torsdag den 30. juni kan du få mere at vide om projektet Home Queer Home på Jailhouse CPH og finde ud af, om det måske noget for dig. Her kan du komme for at høre mere, stille spørgsmål og måske blive skrevet op til projektet.

Projektet inviterer 100 unge queer-personer og allierede til at deltage i et community arts-projekt, som kombinerer dokumentar, sceneoptræden, video og installationskunst.

Du skal være mellem 15 og 26 år og have lyst til at dele, hvad identitet, hjem og frihed er for dig. Derudover skal du have lyst til at være en del af et unikt fællesskab, som samler queer-personer fra hele landet.

 

Gennem hele Danmark

Himherandit Productions står bag projektet og vil hen over flere måneder rejse gennem Danmark for at møde de unge der, hvor deres liv og hverdag folder sig ud.

Det bliver til en serie af interviews, videoportrætter og fotografier, som dokumenterer Danmark gennem en ung queer-linse. Dokumentationen kombineres med en unik live-event, hvor de unge mødes på scenen og skaber et kraftfuldt og mangfoldigt fællesskab i en stærk og intim kunstinstallation.

De 100 unge queer-personer fra hele landet skal på scenen i et brag af et værk, der slører linjerne mellem installationskunst, dokumentar, community engagement og performance.

Q&A Studios er Aarhus’ første performance-kunststudier, der udelukkende er dedikeret til udviklingen af queer-kunst og queer-kunstnere. Deres faciliteter ligger en kort bus- eller cykeltur væk fra Aarhus’ centrum og giver et roligt rum, hvor kunstnere fuldt ud kan fordybe sig i deres undersøgelse og udvikling.

Himherandit Production

Himherandit Productions ledes af Andreas Constantinous kunstneriske vision. Kompagniets kunstneriske praksis svinger mellem genrer af performance art, fysisk teater, moderne dans, immersive theatre og large-scale videoproduktioner. Det har særligt fokus på projekter, der skubber til, provokerer og involverer publikum i diskursen omkring køn, seksualitet og identitet.

Himherandit Productions arbejder både nationalt og internationalt gennem turné, community engagement-programmer og The Genderhouse Queer Arts Festival.

Himherandit Productions vandt den aarhusianske publikumspris for The GENDERhouse Queer Arts Festival (2019) og har været nomineret for en Reumert hele fire gange for henholdsvis Champions & Mass Effffect (2020), GARDEN (2018), WoMAN & WOMAN (2017) og My Undying Love (2022). Kompagniet er desuden to gange blevet belønnet med en pris af Statens Kunstfond for The WOMANhouse (2015) og ReDoing GENDER (2014), samt udvalgt to gange til Aerowaves med The WOMANhouse (2016) og WOMAN (2017).

Rekrutteringsarrangementet for Home Queer Home afholdes på 1. salen på Jailhouse CPH torsdag den 30. juni 2022 klokken 19. Læs mere på www.himherandit.com

Se også: Unge Queers i fængsel – skal du med?