SAMFUND

Hizb ut-Tahrir: Frihed gør dig homoseksuel

Junes Kock, medierepræsentant for Hizb Ut-Tahrir Skandinavien.
Foto: Hizb Ut-Tahrir Skandinavien/Facebook/screendump

Den islamiske organisation Hizb ut-Tahrir tordnede på sit årsmøde i weekenden mod vestlige idealer og værdier, som de advarer om fører til homoseksualitet. Flere hundrede fremmødte hyldede de absurde holdninger.

Korsgadehallen på Nørrebro var kønsopdelt efter muslimsk skik og brug, da Hizb ut-Tahrir i weekenden holdt årsmøde. Kvinderne måtte holde sig ude af syne på balkonen. Den skarpe kønsopdeling kaldes af organisationens to talsmænd en ”sund islamisk tradition, der er med til at beskytte kvinder imod blandt andet sexchikane.”

Fra talerstolen lyder et enkelt budskab til de hundredvis af mennesker, der er mødt op til årsmødet. Selvom de et stykke hen ad vejen godt kan tilpasse sig samfundet, så må de aldrig gå på kompromis med Islam.

Frihed gør dig homoseksuel

”De vestlige frihedsværdier er i fundamental modsætning til Islam. Lader man sige rive med af dem, så risikerer man at blive ledt på afveje. Det er den slags, der ender i homoseksualitet”, tordner taleren.

Junes Kock og Chadi Freigeh er begge medietalsmænd for Hizb ut-Tahrir i Skandinavien. De er det eneste der vil udtale sig til pressen.

”Den vestlige verden døjer jo med en del sociale og økonomiske problemer. Her er Islam et alternativ, der kan bidrage med en hel masse”, siger Junes Kock.

Ifølge Chadi Freigeh er det Islam selv, der er det største, som organisationen kan bidrage med. Han slår dog fast, at Hizb ut-Tahrir ikke har noget politisk mål om islamisk dominans i Danmark. Han ville dog stadig ønske, at majoriteten af danskere var muslimer.

”Alt andet ville være mærkeligt. Hvis du bærer på nøglen til paradis, så ville det være egoistisk ikke at dele den med andre. Men det er ikke ensbetydende med, at vi vil omvælte samfundet”, siger Chadi Freigeh.

Adspurgt om deres holdning til de vestlige frihedsrettigheder, som der i talen blev fremført som værende i strid med Islam, er deres holdning ikke til at tage fejl af.

”Jeg mener, det er en arrogant holdning at mene, at der er nogle universelle friheder og værdier, som alle andre skal abonnere på. For eksempel når det kommer til homoseksualitet, der er i strid med Islam”, siger Junes Kock.

Kilde: Politiken.dk.