Juleaften for udsatte LGBTQIA+ personer

Copenhagen Pride arrangerer en juleaften for de mest udsatte i vores miljø.                       Tegning: Sebastian Soelberg.

 

LGBTQIA+ personer er overrepræsenterede når det kommer til ensomhed og dårligt psykisk helbred og for mange bliver det forstærket af at være alene i højtiderne. Derfor holder Copenhagen Pride i år et juleaftensarrangement den 24. december for de i vores miljø, der trænger allermest.

Copenhagen Pride har fået midler fra Kulturstyrelsen til at afholde et julearrangement, der i trygge rammer kan skabe glæde og livskvalitet for udsatte i vores miljø. Hele 28 procent af LGBTI+ personer føler sig ensomme, mens det gælder for fem procent af den generelle befolkning. Dertil kommer det, at mange føler sig ekstra isolerede og ensomme i højtiderne, som de ikke kan dele med familie og venner.

”Ensomhed og isolation i sig selv er skadelige for helbredet, og da personer i vores miljø oplever disse ting i højere grad, og en del står uden familie, er det vigtigt, at vi tilbyder en form for samvær på en aften, der betyder meget for mange. Det betyder ikke, at vi ikke skal leve op til alle de restriktioner, der gør, at vi undgår spredningen af coronavirus, og der vil være påbud om både maske og brug af håndsprit til arrangementet. Vi efterlever alle myndighedernes retningslinjer og lidt til”, lover Pridens sekretariatschef Michael Bager.

Selve arrangementet åbner dørene kl. 16 til julehygge og et spil banko. Klokken 18 bliver der serveret traditionel julemad og kl. 22 slutter juleaftensarrangementet.

’’Myndighederne tillader, at vi samler op til 50 personer, men vi er corona-situationen enormt bevidst. Derfor har vi sat begrænsningen til det halve, så 20 gratis billetter vil være tilgængelige. Derudover er der også muligt at være med online, så hvis man føler sig utryg ved at møde op, men stadig gerne vil have noget samvær juleaften, er det også en mulighed’’, fortæller Lars Henriksen fra Copenhagen Pride.

For at undgå smitte, har Copenhagen Pride taget følgende forholdsregler:

  • Alle med selv de mindste symptomer bedes blive hjemme.
  • Alle der deltager fysisk skal tage en hurtigtests, som stilles til rådighed mellem 10 og 12 juleaftensdag.
  • Deltagere bliver delt ind i mindre grupper, som ikke blandes i løbet af aftenen.
  • Alle deltagere vil sidde med anbefalet afstand.
  • Alle skal bære mundbind, medmindre de sidder ned.
  • Lokalerne afsprittes før og efter arrangementet.
  • Der afsprittes løbende kontaktflader i løbet af aftenen.
  • Vi har tilladelse til 50 deltagere, men har begrænset det til 20 deltagere + frivillige.

Hvordan kommer du med?

Har du lyst til at deltage sker tilmeldingen på Billetto.

Du kan også deltage digitalt. Her skal du skrive til sekretariat@copenhagenpride.dk, for at få et link tilsendt.

”Arrangementet vil kun blive afviklet, hvis der er 10 tilmeldte. Det er bestemt ikke et krav, at man selv fejrer jul, man kan sagtens være med blot for hyggen og samværet. Vi håber, at I vil tage godt imod initiativet – god jul til jer alle”, lyder det fra Copenhagen Pride.

Læs også: Professionel skistjerne springer ud