Unge skal advares mod regnbueprodukter

Regnbueflaget er skadeligt for unges sociale og moralske udvikling, mener man nu i Tyrkiet.

Tyrkiet har skruet op for kampen mod det som landets autoritære regeringen nu betegner som LGBT+ propaganda. Produkter med regnbueflag og andre symboler for seksuel- og kønsmæssig mangfoldighed skal nu markeres som uegnede for personer under atten år.

Det tyrkiske handelsministerie har udsendt en ordre, der gør at alle regnbue- og prideprodukter for fremtiden skal betragtes som uegnede for personer under atten år og skal mærkes derefter.

Flere tyrkiske organisationer har reageret over beslutningen.

”Vi fordømmer denne ulovlige beslutning”, skriver en queer-universitetsgruppe blandt andet på Twitter.

Onlineforhandlere, som for fremtiden for eksempel ikke tydeligt har mærket deres prideprodukter eller regnbuefarvede badehåndklæder på deres hjemmesider eller i reklamer,  med den nye aldersbegrænsning kan se frem til bøder.

”Den slags produkter påvirker mindreårige negativt i deres intellektuelle, moralske og sociale udvikling, hedder det i forklaringen fra handelsministeriet.

Den tyrkiske LGBTI- organisation ”Kaos-GL” har efterfølgende bedt det tyrkiske handelsministerie uddybe baggrunden for deres beslutning. Den har ministeriet indtil videre dog valgt ikke at uddybe yderligere.

Den tyrkiske regering under præsident Erdogan har skruet op fr den homofobiske retorik mod LGBT+ personer i landet. Således er prides gentagne gange blevet forbudt de senere år og LGBT+ arrangementer er ofte blevet opløst med politivold.

 

Læs også: Skuespiller springer ud som transperson

Hvilke rettigheder har LGBT+ personer i Tyrkiet?