Dansk HOMO-HistorieKULTUR

Historisk bøssebar til salg

Cosy Bar har været igennem flere ombygninger.

En af Københavns ældste bøssebarer er nu sat til salg og det drejer sig om Cosy Bar i Studiestræde, som efter 49 år i familiens ejeskab, nu søger ny ejer.

Cosy Bar er ikke bare en af Københavns ældste, men nok også en af verdens ældste bøssebarer. Stedet er kendt over det meste af verden og har altid primært tiltrukket bøsserne.

Stedet blev indrettet som restauration helt tilbage i 1941 under navnet Dannebrog, men skiftede i 1948 navn til Cosy Bar. Frem til ca. 1951 var der nøgendanserinde på Cosy, så det er nok først herefter den blev til bøssebar.

I 1973 overtog den nuværende ejers forældre Ole og Britha Hansen Cosy Bar.

Da de overtog Cosy Bar i 1973, var det et fint sted med menukort, hvide duge og hyggepianist.

Dengang var det at være homoseksuel stadig ikke noget man talte så højt om, men Cosy Bar formåede at være meget diskret og var dengang kun besøgt af mænd.

I midten af 1990’erne får Cosy Bar stor konkurrence fra nye steder som Geomarlix, GEO2 og Never Mind, der alle havde samme målgruppe som Cosy Bar og Cosy Bar var tæt på konkurs.

I 1996 blev den nuværende ejer Camilla, så medejer af Cosy Bar og i 2006 overtog hun baren efter sin mor.

Camilla har af flere omgange renoveret baren og gjort den up do date, men har nu taget, hvad hun på facebook selv kalder ”en vild beslutning” at sætte Cosy Bar til salg.

Du kan blive den lykkelige ejer af den historiske bar for knapt 3 millioner.

Camilla oplyser til Out&About, at der allerede har meldt sig flere interesserede købere, så forventer at der snart kommer en afklaring, ligesom hun forventer at Cosy vil fortsætte som en homo sted.

Se mere her.

 

Læs også: Cosy Bars historie.

Læs også: Hvilken bøssebar er ældst.