KULTUR

Gustavs terrorfrygt er ubegrundet

Københavns Politi er naturligvis tilstede ved lørdagens parade fra Frederiksberg Rådhusplads til Pride Square ved Københavns Rådhus. Her er en mortorcykelbetjent “fanget” ved paraden i 2009.
Foto: Brian Kjær Capkan

Flere danske medier bringer i dag historien om ‘kendisfænomenet’ Gustav, som ikke tør deltage med en vogn i lørdagens prideparade på grund af frygt for terror.

På sin Facebookprofil skriver Gustav, at “I år har jeg valgt ikke at have en vogn. Der er sikkert mange, der synes, at grunden til, at jeg ikke har valgt at have en vogn i år, er lidt overdrevet. Som mange ved, er der mange terrorangreb rundt omkring i verden. Senest var der i USA, hvor en mand gik fuldstændig amok og skød løs på en homonatklub, og jeg føler ikke, at jeg ville have nok sikkerhed, hvis jeg havde min egen vogn, forklarer Gustav.

Gustav vil dog gå med i paraden til fods.

Thomas K. Rasmussen er kommunikationsansvarlig hos Copenhagen Pride, og han fortæller til OAonline, at hverken Politiets Efterretningstjeneste (PET), Københavns Politi eller Copenhagen Pride selv har grund til at frygte terror.

Der er ikke et forøget trusselsniveau mod Copenhagen Pride.

Dog er der mere politi ved Copenhagen Pride i år. Det skyldes, at man på forhånd regner med, at deltagerantallet i paraden og blandt tilskuerne vil slå alle rekorder. De mange mennesker har fået Københavns Politi til at afsætte mere mandskab lørdag.

“Det er helt almindeligt ved så store arrangementer, og den primære opgave er ‘crowd control’. Altså at holde styr på de mange mennesker, og regulere trafikken”, fortæller Thomas K. Rasmussen.

 

Læs også: ”Bare du ikke bliver som Gustav!”

Se også: Gustav har valgt småt Pride-kostume