Fremtrædende DF’er: Masser af plads til homoer i DF

Jens Vornøe er formand på Dansk Folkeparti i København, og folketingskandidat i Aalborg kredsen.
Foto: Privat

Dansk Folkepartis homoseksuelle formand i København blander sig i debatten om partifællen Anni Grimms homofobiske læserbrev. – Og sender en lille kindhest mod De Radikale.

Kalder man homoseksuelle for ”afvigere” beder man om ballade, og det har gruppeformanden for Dansk Folkeparti i Vejen Anni Grimm i den grad fået. Partitoppen har givet hende en skriftlig advarsel, og debatten har raset på sociale medier. Hos Out & About i en grad, så opslaget med link til artiklen om læserbrevet er det mest kommenterede nogensinde.

Og lad det bare være sagt som det er: Anni Grimms holdninger er ikke populære hos Out & Abouts læsere, og det er Dansk Folkeparti heller ikke, hvis man skal dømme ud fra debatten.

Men der er også andre stemmer i debatten, og en af dem er Dansk Folkepartis formand for partiets største lokalafdeling. Den ligger i København og formanden hedder Jens Vornøe. Han er selv homoseksuel, og han har kommenteret de sidste dages debat med et læserbrev i JyskeVestkysten.

 

Det bringer vi her i sin fulde længde:


”Slap lige lidt af, der er også homoseksuelle i Dansk Folkeparti – og jeg er en af dem. Anni Grimm talte og skrev i sit læserbrev på egne vegne og ikke et helt partis vegne – til dette har hun modtaget en advarsel, og for mig lukker sagen der. Hverken LGBT (Danmark, red.) eller De Radikale eller andre kan eller skal koge mere suppe på den sag.

Hvis jeg skal forholde mig til sagen om gay pride, så kan jeg sagtens se en masse positivt i det – men jeg kan så sandelig også se en hel masse overdrevne typer, som ligger langt væk fra min egen seksualitet og verden. Jeg så gerne priden fyldt op men langt flere homoseksuelle, som ønsker at leve et helt normalt 8-16 liv som alle andre mennesker – et almindeligt liv om man vil, langt væk fra parykker og høje sko.

Hvis jeg ville have høje sko på for at vise min seksualitet, så behøver jeg ikke have en pride eller andre organisationer til at fremme dette – så ville jeg bare tage dem på!

Må jeg ikke også bare minde om, at Pia Kjærsgaard i 1989 var en af de gode politikere, der dengang stemte for partnerskabsloven – dengang stemte tidligere socialminister fra De Radikale Aase Olsen IMOD. Dette er jeg meget stolt af at vide i dag – og jeg er meget glad for at være i et parti, som jo netop er et folkeparti – med plads til forskelligheder.

Jeg håber med dette indlæg, at jeg kan bidrage positivt til debatten – og minde om, at der så sandelig også er plads til forskellige mennesker hos DF –  også homoseksuelle – hvilket jeg om nogen er beviset på som formand for den største DF lokalforening og folketingskandidat.”

Jens Vornøe, formand Dansk Folkeparti i København, folketingskandidat Aalborg Nordjylland.