SAMFUND

Læserbrev: Homoseksualitet er imod Guds skaberværk

Martin Nissen omgivet af flere af sine holdninger og på stande om homoseksualitet.
Foto: Privat / Facebook

Endnu et homofobisk og homo-fjendsk læserbrev har set dagens lys i Jyske Vestkysten. Denne gang er det en Martin Nissen fra Haderslev, der er afsender, og han er en mand med en mission. Bogstavelig talt.

”Klart at homoseksuelle har det dårligt – det er imod Guds skaberorden” sådan lyder overskriften på prædikant Martin Nissens læserbrev i Jyske Vestkysten den 9. juni.

”Nu har regeringen afsat 25 millioner til oplysning om homoseksualitet. Og samtidig opfordrer regeringen til debat om emnet. Baggrunden er, at homoseksuelle tit føler sig dårligt tilpas. Men lad mig sige det helt klart: Homoseksualitet er imod Guds skaberorden og hvis mennesker lever på en anden måde, end Gud har bestemt og designet os til, så er det da klart, at mennesker får det dårligt. Sådan er det også for homoseksuelle.”

Så markant og helt uden empati indleder Martin Nissen sit læserbrev. Når han skriver at homoseksuelle har det ”dårligt”, er det en eklatant underdrivelse af konklusionerne i flere undersøgelser om emnet.

Her er fakta, Martin Nissen

Således oplister regeringen i sin netop offentliggjorte ’Handlingsplan til fremme af tryghed, trivsel og lige muligheder for LGBTI-personer’ en række facts om LGBT-personers trivsel. Det er den plan Martin Nissen henviser til, når han omtaler de 25 millioner regeringen har afsat. Her er fakta, Martin Nissen:

FAKTA:
• LGBT-personer føler sig oftere stressede og har oftere langvarig sygdom end den øvrige del af befolkningen.
• Selvmordstanker er mere end dobbelt så udbredte blandt LGBT-personer som blandt den øvrige danske befolkning.
• Faktiske selvmordsforsøg forekommer omkring tre gange så ofte blandt LGBT-personer (8,3 pct. over for 2,6 pct. for mænd og 11,8 pct. over for 4,2 pct. for kvinder).
• Hver tredje nydanske LGBT-person (33 pct.), har overvejet at begå selvmord inden for det seneste år, mens det gælder for 19 pct. af de øvrige LGBT-personer.
• 13 pct. af nydanske LGBT-personer har været udsat for vold og 18 pct. for voldstrusler fra deres familie. 15 pct. nydanske LGBT-personer har oplevet pres for at blive gift mod deres vilje.
• Biseksuelle kvinder angiver oftere at være udsat for fysisk partnervold samt for seksuelle overgreb end heteroseksuelle kvinder.

”Homoseksualitet er ikke naturligt”

Martin Nissen nævner ikke disse facts med ét ord, udover at homoseksuelle har det ”dårligt”. Om han har læst regeringens handlingsplan, eller på anden vis har sat sig ind i emnet, fremgår ikke af læserbrevet. Men meget tyder på, at hans empati som hos mange andre religiøst funderede prædikanter udelukkende rettes mod ligesindede, og at han ser homoseksuelle, som syndere der skal frelses og omvendes.

”Bibelen siger, at når mennesker udskifter Guds sandhed med løgnen, så bliver disse mennesker bl.a. “prisgivet til vanærende lidenskaber” – altså homoseksualitet.

Når regeringen nu vil bruge en masse penge på at fortælle, at homoseksualitet er helt naturligt, så er det en kampagne fyldt med løgn. Homoseksualitet er ikke naturligt”, fortsætter Martin Nissen.

Ikke en kampagne mod homoseksuelle…

En påstand der går igen i denne type læserbreve, er skribentens blinde og selvretfærdige tro på, at han ikke ”fører kampagne mod homoseksuelle”, som Martin Nissen formulerer det.

Dansk Folkeparti gruppeformand i Vejen Byråd Anni Grimm sagde det på sin helt egen måde, da hun i et læserbrev i Jyske Vestkysten vaskede sine hænder: ”Jeg og mange andre har den absolut frisindede holdning, at folk da faktisk må gøre som de har lyst til inden for egne (og lovens) rammer og på egen matrikel. Det blander jeg mig ikke i.” Så vidt Anni Grimm, som alligevel luftede sine homofobiske holdninger om homoseksuelle ”afvigere”.

Tilbage til Martin Nissens læserbrev: ”Når jeg skriver dette læserbrev, så er det ikke for at lave en kampagne mod homoseksuelle. Alle mennesker har syndet og må omvende sig og tro på Jesus Kristus. Da er det muligt at blive renset for alle mulige synder og derefter leve et helligt liv. Et liv med Gudsfrygt og et liv på den smalle vej, som fører til himlen. Jesus fortæller, at de fleste mennesker går på den brede vej, som fører til fortabelsen”.

Regeringens ugudelige kampagne

Regeringens handlingsplan for LGBTI-området ser Martin Nissen ikke som en håndsrækning til mennesker med behov for hjælp. Han ser det som et angreb på kristne værdier og Danmark om et kristent land:

”I regeringsgrundlaget står der, at Danmark er et kristent land. Men desværre er det ikke det kristne budskab, man fremmer med en sådan kampagne. Nej, det er en kampagne, som “udskifter Guds sandhed med løgnen”.

Ja, man vil have folkeskolelærere til at fortælle børnene, at det er helt naturligt at være homoseksuel. Nej – brug i stedet pengene på kristendomsundervisning i skolerne. Vort samfund er bygget på kristne værdier. Men det hele kan hurtigt ødelægges ved at fortælle løgn i stedet for Guds sandhed.”

Hvem er Martin Nielsen?

Martin Nielsen er ikke uvant med bibelcitater og dundertaler mod synd og fortabelse. På hjemmesiden Haderslev-Husmenighed.dk fortæller han om sig selv og sin kone Ulla, at de begge har ”oplevet Guds kærlighed og kraft i vore liv og ønsker at dele det ud til andre.” Det sker blandt andet ved at tilbyde omvendelse og ”helbredelse ved Guds kraft”. Det sker både privat hos dem selv eller trosfæller, eller på gågaden i Haderslev.