KULTUR

Aalborg Pride med store ambitioner

Aalborg Pride har store ambitioner.

Aalborg Pride afholdes lørdag for tredje år i træk, men organisationen har større ambitioner end den årlige parade.

Med fest, sang og vajende regnbueflag vil Aalborg Pride lørdag gå gennem Aalborg. Ruten går fra Kildeparken, hvor man fra kl. 12 begynder med taler og klargøring af den lange række af mennesker.

Paraden ender i Karolinelund, hvor der er fest hele dagen. Blandt andre nogle af Aalborgs drag queens optræde. Blandt dem Morgana Le Fay, som har lagt sig i selen med et helt nyt nummer.

Store ambitioner om fast værested

Aalborg Pride vokser år for år, og det ligger i kortene, at deltagerrekorden bliver slået igen i år.

Men ambitionerne rækker ud over den voksende parade. Aalborg Pride ønsker med tiden, at få lavet et værested for LGBT+miljøet i Aalborg, hvor man kan mødes og have det godt i hinandens selskab, og som kan benyttes af de forskellige foreninger og i miljøet. Det fortæller bestyrelsesmedlem Lars Svane Andersen til Out & About.

”I øjeblikket findes der ikke et fast værested for de forskellige organisationer og grupper i Aalborg og omegn. Vi har et godt samarbejde med LGBTQ-venlige steder, men det er ikke det samme, som at have sit eget, uddyber Lars Svane Andersen og fortsætter:

”Et værested kan også være et sted, hvor Spektrum – LGBT+ education kan afholde foredrag for skolebørn og andre interesserede”.

Spektrum – LGBT+ education er et initiativ i Aalborg Pride, som startede sidste år med Bjarke Højlund som initiativtager.

Spektrum tager ud på skoler, og fortælle om det at være homoseksuel eller transkønnet. Alle er frivillige, og de har det til fælles, at de gerne vil dele deres oplevelser. Det kan være spring ud-historier, eller det at finde ud af hvordan det er at være fanget i den forkerte krop.

Et kæmpe frivilligt stykke arbejde

Lars Svane Andersen er frivillig i bestyrelsen for Aalborg Pride, og det er en opgave der tager masser af tid.

”Det er folk med fuldtidsarbejde, der sidder i bestyrelsen og det er ikke altid let at få hverdagen til at fungere med job, samtidig med at man skal stå for musik, drikkevarer og tilladelser fra diverse instanser. Men alle kæmper hårdt på, for ingenting kommer gratis. Alle i bestyrelsen knokler, for at få det til at være en festdag for hele Nordjyllands LGBT+ miljø”, fortæller Lars Svane Andersen, som privat er kæreste med Aalborg Prides næstformand Claus Ørsted.

”Jeg ville gerne nævne alle dem, der frivilligt hjælper til og takke dem. Jeg ved fra første parket, at bestyrelsen er utroligt glade for den opbakning der er. Det er blod, sved og tårer, inden den store dag kommer”.

 

Læs også: Aalborg Pride med hilsen til Trump og Anni Grimm