SAMFUND

Forældre foreslår “korrigerende” voldtægt af homosøn

Mange religiøse grupper i Indien har protesteret mod homoseksualitet.

Den unge mand levede med sin kæreste i den indiske millionby Kolkata, da hans forældre fandt af, at han er homoseksuel. Homofobi er en integreret del af det indiske samfund.

En ung mand i starten af 20’erne fra Kolkata (tidligere Calcutta) i Indien har været udsat for fysisk mishandling og psykisk tortur efter hans familie fandt ud af, at han er homoseksuel, og bor sammen med en anden mand.

India Times fortæller at forældrene til ”Sanjoy”, hyrede lokale bøller til at chikanere og overfalde ham.

India Times fik kendskab til historien fra Koninika Roy, der er talsmand for The Humsafar Trust, der er en af de ældste og mest respekterede LGBT-organisationer i Indien.

Roy fortæller, at “Sanjoys” forældre tog ham med til en læge, så han kunne blive ”behandlet”. Lægen fortalte forældrene, at der ikke var noget i vejen med ham, og at der ikke er noget unaturligt ved homoseksualitet.

Det ville forældrene ikke acceptere, og foreslog, at en ”korrigerende voldtægt” måske kunne hjælpe ham.

Der er intet der indikerer, at der er foretaget seksuelle overgreb på den unge mand.

”Vold mod LGBTQ-miljøet er ekstrem almindeligt i Indien. Paragraf 377 i den indiske straffelov, og det faktum at sex mellem to af samme køn er kriminelt i landet, betyder, at homoseksuelle ikke kan leve frit”, fortæller Koninika Roy.

“Historien om dette homopar er blot ét eksempel på hvordan LGBTQ-miljøet behandles i Indien.”

En stor smerte der dræber lysten til at leve

Det engelske LGBTQ-medie Gay Star News har bedt det unge par om uddybende kommentarer gennem Koninika Roy. De vil ikke giver yderligere oplysninger om deres identitet, men fortæller, at balladen startede sidste år under den hinduistiske lysfestival Divali.

Parret ønsker ikke at spille ”offerkortet”, men fortæller, at æresrelaterede forbrydelser kan have stor indflydelse på LGBT-personers liv.

”Sanjoys” kæreste fortæller: ”Smerten er stor og reel, tårerne er røde, og med tiden føler du dig så lav, at du ikke ønsker at leve eller ånde længere, fordi der ikke er nogen grund til at gøre det.”

Han fortæller også, at selvom det lykkedes for ”Sanjoys” familie at holde parret adskilt i nogle dage, så er de nu sammen igen.

”Kærligheden gjorde os stærke, og vores mentale styrke gav os en ’vil-ikke-give-op-attitude’. Vi lever sammen uden andet end hinanden.”

Gammel kolonilov ulovliggør homosex

Homofobi er dybt integreret i mange dele af det indiske samfund. I 2013 ulovliggjorde landet igen enhver seksuel handling der betragtes som ’utraditionel’. Det skete, da landet genindførte den 155 år gamle paragraf 377 i den indiske straffelov. Paragraf 377 går helt tilbage til kolonitiden, hvor Indien var en del af det britiske imperium.

I februar 2016 sendte højesteret loven videre til et udvalg på fem personer, som skal vurdere loven. Samtidig afventer menneskerettighedsadvokater rettens høringer omkring en indsigelse fra NGO-organisationen Naz Foundation, der kræver loven annulleret.

Der er endnu ikke fastsat en dato for høringerne, som kan være første skridt på vejen for lige rettigheder for Indiens millioner af LGBTQere.

Kilde: Gay Star News