KULTUR

Kunstnere helgenkårer George Michael

Musikerduoen bag værket betegner George Michael som deres ven og bror.
Foto: Stereogamous / Facebook

Et stort murmaleri med religiøse undertoner der hylder George Michael er dukket op i Sydney i Australien. Værket kaldes ‘Saint George, Patron Saint of Parks at Night’.

George Michael der døde i sit hjem i England den 26. december i en alder af 53 år, havde også en bolig i Sydney, og en stor fanskare i Australien.

Murmaleriet er opført i Sydneys hippe bydel Newtown, og viser George Michael klædt i en kåbe med en regnbuefarvet stola om halsen. Over hans hoved stråler en regnbuefarvet glorie.
Han holder en stor joint i den ene hånd, og en lille flaske i den anden. Den kan tolkes som en flaske poppers.

George Michael skjulte ikke sit brug af hash, og hvem husker ikke hans anholdelse efter at have cruiset på et toilet i en park i Los Angeles. Han var også åben om sine besøg på Hampstead Heath i London. Det store og populære cruisingsted ligger tæt på hans bolig i London.

Murmaleriet er skabt af kunstneren Scott Marsh med hjælp og støtte fra musikduoen Stereogamous.

Murmaleriet kaldes ‘Saint George, Patron Saint of Parks at Night.
Foto: Stereogamous / Facebook

”Vi fandt sammen med den lokale malermagiker Scott Marsh for at ære vores kære ven. At præsentere ‘Saint George, Patron Saint of Parks at Night’ vil mindes denne elsker og aktivist der våger over os alle”, skriver duoen i et Facebookopslag.

Til engelske Gay Star News siger Stereogamus, som består af Jonny Seymour og Paul Mac, at ”Georges bortgang er et knusende slag mod vores miljø. Han betyder så meget for så mange i vores queerfamilie. Han var også en god ven, bror og musikalsk samarbejdspartner for os”.

”Vi havde brug for en fysisk hyldest hvor LGBTIQ-personer kan samles og mindes i fred”, fortæller de, og fortsætter:

”Scott Marsh er som George en kunstner og aktivist. Han var meget opsat på at portrættere George på en kærlig og spirituel måde. Konceptet med at vise George som en helgen er meget passende. Han er trods alt en gayngel.”

 

Læs også: George Michael er død