SAMFUND

Finder lufthavnskoden GAY for stødende

Det er pinligt at lufthavnen i Gaya har forkortelsen GAY, mener indiske parlamentsmedlemmer. Foto: Airports Authority of India

Lufthavnen i den nordindiske by Gaya har den internationale forkortelse GAY. Den forkortelse mener de indiske politikere dog er både upassende og pinlig.

Flere indiske politikere er oprørte over, at den hellige by Gaya har den internationale IATA- forkortelse GAY. De kræver nu at koden ændres til YAG.

I en ny rapport opfordrer det indiske parlaments udvalg for offentlige virksomheder regeringen til at gøre alt for at ændre akronymet. Det skriver det indiske dagblad “The Economic Times”.

De indiske politikere skammer sig ligefrem over koden. Kodenavnet GAY er både upassende, stødende og pinlig  for den hellige by Gaya, skriver parlamentsmedlemmerne i deres opfordring til regeringen. Blot fem kilometer sydøst for lufthavnen ligger pilgrimsbyen Bodhgaya, som er vigtig for buddhister.

International Air Transport Association (IATA), som tildeler lufthavnskoder, ser dog tilsyneladende ikke behovet for et nyt navn til lufthavnen. Gaya Lufthavns IATA-kode GAY har været i brug, siden Gaya Airstrip blev taget i brug i 1936,” skriver IATA i et brev til det indiske luftfartsministerie.

“Uden god grund, som hovedsageligt vedrører flysikkerhed, ser IATA ingen grund til at ændre Gaya Lufthavns IATA-kode”, hedder det videre i brevet.

IATA-lufthavnskoden består altid af en kombination af tre bogstaver. Københavns lufthavn i Kastrup har koden CPH, Aarhus har AAR og Billund har koden BLL.

Læs også: Vil hejse transflaget på verdens syv højeste toppe