KULTUR

Fem gode LGBT+ bøger

Fem gode LGBT+ bud til din litteraturliste.

For de fleste er sommerferien overstået. Men hvad skal man læse efter, at man har læst de bøger, der var på ferielæselisten? Her er fem anbefalinger på LGBT+ bøger.

Out & About har bedt folkene bag Buens Bogcafe i Aalborg om at komme med fem gode tips til LGBT+ litteratur.

Kristine Højens, der er medejer af Buens Bogcafe giver her et bud på nye og spændende LGBT+ bøger. Hun driver sammen med veninden Emma Danmarks eneste boghandel, der siden 2021 har specialiseret sig i at forhandle LGBT+ litteratur.

 

BøsseDanmark

Forfattere: Tomas Lagermand Lundme, Dennis Agerblad, Mads Ananda Lodahl, Nikolaj Tange Lange.

Forlag: Vildmaskine.

I novellesamlingen BøsseDanmark tager fire af Danmarks mest kendte LGBT+ forfattere os med på en hæsblæsende tur, fra Aalborg til Storkøbenhavn, fra teenageårene til pensionsalderen. Vi møder mænd fra alle dele af livet, og med forskellige baggrunde, ønsker, lyster og drømme.

Novellesamlingen anbefales, da det er sjældent, at et så farverigt og mangfoldigt indblik i dansk LGBT+ liv skrives og udgives, og BøsseDanmark er helt sikkert læsetiden værd.

 

Cherry

Forfatter: Inger Christine Løwe.

Forlag: Aktiv for Detaljer.

Clara er flyttet til København for at studere på universitet. Men hvem er hun egentlig, og hvorfor er hun så tiltrukket af Karen som hun tilfældigt møder i byen?

Cherry er en vild, sårbar og hudløs ærlig fortælling om en ung kvinders kamp mellem hvem hun tror hun skal være, og den hun faktisk er. Den rammer den første spirende forelskelse, og den usikre vaklen mellem venskab og kærlighed.

 

Emma Emma

Forfatter: Luka Holmegaard.

Forlag: Gladiator.

Agnes er forelsket i Emma, selvom hun egentlig er sammen med X. Emma Emma handler om en uendelig sommer i København, om skrøbelige venskaber og ture til havet. Om at turde udforske egne følelser, og hvordan man håndterer, at dagene langsom tæller ned til det uundgåelige.

Emma Emma er en letskrevet sanselig og vedkommende fortælling om dilemmaer. Om den ugengældte kærlighed, og om at begrave tæerne i sandet. Emma Emma anbefales, hvis du længes efter cykelture om søerne, og at fordrive tiden, mens de varme eftermiddage ruller forbi.

 

Engleløgnen

Forfatter: Kirsten Wandahl.

Forlag: Byens Forlag.

Martha har mistet Clara, for hun er død. Der er intet Martha kan gøre, der vil bringe hendes bedste veninde og første kærlighed tilbage. Heldigvis insisterer hendes irriterende familie på, at de skal på sommerferie. Her møder Martha Victoria, og pludselig forandres alting.

Engleløgnen er en fortælling om sorg, og om at leve videre. At alting ikke stopper når man mister, men at livet venter på dig, hvis du tør. Engleløgnen er en rørende og følsom ungdomsroman, der tør tage livstag med de største spørgsmål, og hvad man egentlig gør, når man er blevet efterladt alene tilbage.

 

Giovannie’s værelse

Forfatter: James Baldwin,

Oversættelse: Pia Juul.

Forlag: Gyldendal – SKALA-serien.

Da David i 1950’ernes Paris møder tjeneren Giovanni, får det fatale konsekvenser. David er egentlig forlovet med Hella, men med Giovanni føler David en kærlighed, længsel og passion, han aldrig troede han skulle opleve

Giovannie’s værelse er hvad, der kun kan betegnes som en ny klassiker. James Baldwin har skrevet en ekstremt rammende fortælling om forelskelse og tvivl, om kærlighed og lykke, og om hvordan livet går sine egne veje.

God læselyst.

Mere om Buens Bogcafe finder du her.

Læs også: Aktuel roman om lesbiskes kamp