KULTUR

Fem fede LGBT+ serier til påsken

Pose.
Foto: PR

Kniber det efterhånden med at finde på nye ting at give sig til, mens du sidder derhjemme, har du chancen for at se eller gense fem fede LGBT+ serier. Alle har de været nyskabende på hver deres måde.

Pose – (2018 – )

Serien begynder i 80´ernes New York, hvor vi følger en række homoseksuelle og transpersoner kæmpe sig gennem en hård hverdag, hvor man ikke kan få lov at være, den man er, i en tid, hvor aids for alvor gør sit indtog. Om natten drejer det sig om den kendte ballroom-kultur. En af de første mainstream serier, som også benytter sig af transkønnede skuespillere. En serie, der med rette er blevet kult.

Sæson 1 finder du både hos Netflix og HBO Nordic. 2. sæson kan du kun se hos HBO Nordic.

Looking – (2014-2015)

I Looking følger vi en gruppe homoseksuelle venner i San Fransisco. En gruppe venner, der på samme tid både er sympatiske og fejlbarlige i deres søgen efter sex, parforhold og voksenidentitet i nutidens San Fransisco.

Serien vakte ved premieren i 2014 en del opmærksomhed. Endelig en moderne dramakomedie, hvor det var seriens homoseksuelle karakterer, der var i centrum.

Looking er på to sæsoner og afsluttes med et afsnit, der har spillefilmslængde.  Kan findes på HBO Nordic. Hele serien findes også på DVD.

Please Like Me – (2013-2016)

Dette er en noget anderledes serie. Denne australske komedieserie er skrevet af Josh Thomas, der også selv spiller hovedrollen, som den lidt anderledes Josh, der nærmest konstant jonglerer med både depressioner og sin egen homoseksualitet. Men det er gjort på en både charmerende og morsom facon.

Serien lægger da også hårdt fra land, med en yderst pinlig og tråkrummende break-up scene.

Alle fire sæsoner finder du hos Netflix.

The L-Word(2004-2009) (2019-)

I denne banebrydende serie følger vi en gruppe lesbiske kvinder og deres dagligdag i Los Angeles, der på trods af, de lever i etablerede parforhold har et noget let forhold til sidespring. Der knaldes til højre og venstre. Nyt var det, da serien i 2004 havde primetime premiere, at den også var produceret af lesbiske.

Ti år efter den oprindelige serie sluttede er the L-Word nu tilbage med opfølgeren Generation Q. Her følger vi igen vennerne fra første omgang plus en lang række nye karakterer i deres daglige kamp for at finde kærligheden i modgang og succes i dagens Los Angeles.

Både den første og anden omgang af The L Word finder du på HBO Nordic.

Special (2019)

I Special handler det om den handicappede og homoseksuelle Ryan Hayes og hans kamp om at få en såkaldt normal hverdag med job og kæreste. Denne noget anderledes amerikanske komedie serie, der er baseret på bogen I’m Special: And Other Lies We Tell Ourselves, er skrevet af hovedpersonen selv. Ryan , der i virkeligheden hedder O´Connell til efternavn ikke bare spiller hovedrollen, han skriver og producerer også alle afsnit.

Anden sæson er allerede ved at blive produceret,

Fang allerede nu første sæson på Netflix.

 

Læs også: Hot filmpar vender tilbage

Se også: Please Like Me – Wikipedia