SAMFUND

Få indflydelse på Aarhus LGBT+ politik

Aarhus skal blive en bedre by for LGBT+ personer. Den 8. maj kan du få indflydelse på byens fremtidige LGBT+ poltik.
Foto: Aarhus Kommune.

Aarhus skal have sin helt egen LGBT+ politik. Lige nu er man i fuld gang med at skabe grundlaget og derfor indkalder Aarhus Kommune nu til en temaaften.

Den 8. maj. 2022 er der indkaldt til temaaften for alle borgere med interesse i køn, seksualitet og identitet.

Det hele finder sted på Lynfabrikken (Heimat Studio) og begynder Kl. 18:30, hvor der er velkomst, sandwich og et musikalsk indslag.

Herefter vil der være et kort oplæg om LGBT+ området generelt og kl. 19:00, vil folk så blive delt ind i grupper.

Her bliver der så rig mulighed for at diskutere temaerne:

  • Der, hvor vi færdes
  • Netværk, fora og fællesskaber
  • Mødet med mennesker
  • Aarhus som mangfoldig by

Når ideerne haft fået frit løb, tankerne udtrykt, snakkene været mange, så er det tid til præsentation af gruppearbejdet.

Klokken 20:45 afrundes aftenen og der fortælles om næste skridt i processen.

Næsten hver anden LGBT+-person i Aarhus har været udsat for diskrimination eller decideret hate crimes. 60 procent er bange for at være åbne omkring egen seksualitet i det offentlige rum. Ikke mindst er LGBT+ personer samtidig overrepræsenteret, når det gælder ensomhed sammenlignet med byens øvrige borgere. Sådan lød nogle af konklusionerne i en rapport, som Epinion lavede i år 2019. Derfor vedtog et enigt byråd, at Aarhus nu skal have en LGBT+ politik.

Det er som skrevet alle med interesse i køn, seksualitet og identitet, der er velkomne til mødet. Borgere med generel interesse i, hvad der sker i Aarhus. LGBT+ personer i Aarhus eller omegn. Byrådspolitikere i Aarhus Kommune, samt særligt inviterede personer, der arbejder på områder med stor indflydelse på den måde som LGBT+ personer oplever Aarhus som by.

Du kan tilmelde dig mødet her.

Læs også: Ny plads og rute til Aarhus Pride.