KULTUR

EuroGames 2020 i fare

Årets EuroGames, som skulle afholdes i tyske Düsseldorf i begyndelsen af august hænger i en meget tynd tråd, efter den tyske regering har forbudt alle store forsamlinger indtil september.

Der arbejdes på højtryk hos arrangørerne af EuroGames i Düsseldorf på at finde en brugbar løsning for EuroGames 2020.

Det lader sig ikke gøre at udskyde det store LGBT+ sportsstævne til næste år, for der afholdes EuroGames med København som værtsby, og året efter er det hollandske Nijmegen, der skal være værter.

Derfor er det hårde odds værterne i Düsseldorf er oppe imod. Årets udgave af EuroGames er planlagt til at løbe af stablen 5.-9. august, men med den tyske regerings forbud mod store arrangementer i denne corona-tid, lader det sig ikke gøre.

Arrangørerne, der de sidste fire år har arbejdet hårdt på, at 2020 udgaven skal blive en stor succes, vil naturligvis helst undgå at skulle aflyse legene, så de ikke bliver afholdt i Düsseldorf.

”Den nuværende beslutning er ikke en annullering af EuroGames 2020 i Düsseldorf. Tværtimod overvejer vi i øjeblikket en udsættelse. Ingen let opgave, trods alt er EuroGames for 2021 og 2022 allerede planlagt.

I august næste år finder de sted i København, og Nijmegen forbereder sig allerede til kampene i 2022”, fortæller Götz Fellrath, co-administrerende direktør for EuroGames 2020 i Düsseldorf.

”Vi forstår, at denne udmelding skaber en vis usikkerhed for deltagerne. Men vi forsøger at finde den bedst mulige løsning”, tilføjer Fellrath.

 

Læs også: EuroGames til København i 2021

Se også: EuroGames 2020