KULTUR

EuroGames til København i 2021

Pan Idræts forperson Christian Bigom og direktør for Copenhagen 2021, Lars Christian Østergreen har stået i spidsen for arbejdet med at få EuroGames til København.
Foto: Martin Xaver Dover / Copenhagen 2021

Pan Idræt har vundet værtskabet for EuroGames 2021! Dermed skal København byde tusindvis af atleter velkommen. EuroGames skal afvikles parallelt med WorldPride som et globalt mega-event med navnet Copenhagen 2021.

“Vi er stolte over, at sportsfolk fra hele Europa har tildelt værtskabet for EuroGames til Pan Idræt og valgt København som værtsby”, lyder det fra Christian Bigom, formand for Pan Idræt. “Vi inviterer atleter fra hele verden til et topprofessionelt og mangfoldigt sportsstævne”.

Beslutningen blev truffet på generalforsamlingen i European Gay & Lesbian Sport Federation. Pan Idræts bud på EuroGames lægger op til konkurrencer i mere end 25 sportsgrene og en konference, som skal fremme inklusion i sport. Under navnet Copenhagen 2021 vil EuroGames og WorldPride smelte sammen til ét mega-event og tiltrække en halv million deltagere og tilskuere. Pan Idræts bud var det eneste, men generalforsamlingen kunne have valgt at springe et år over. Derfor var det ikke på forhånd givet, at København ville blive værtsby i 2021.

Et historisk event

Når Copenhagen 2021 løber af stablen, er det første gang, WorldPride og EuroGames afvikles samlet. Ifølge arrangørerne giver det nogle særlige muligheder og et historisk potentiale.

“Med Copenhagen 2021 samler vi hele byen for at fejre kærlighed, kampgejst og mangfoldighed”, lyder det fra Lars Christian Østergreen, direktør for Copenhagen 2021.”Det bliver en moderne milepæl i kampen for lige rettigheder, når vi inviterer hele verden til et kæmpe event med hundredtusindvis af deltagere. Vi glæder os til at arbejde sammen med Copenhagen Pride og Pan Idræt for at eksekvere et storslået event”.

Det er desuden planen, at en del af aktiviteterne i Copenhagen 2021 skal finde sted i Malmø, så deltagerne oplever at være en del af ét samlet event, som eksekveres i både Danmark og Sverige.

Styrker Københavns brand

I Wonderful Copenhagen glæder sig over, at EuroGames kan styrke markedsføringen af København:

“København er allerede kendt for at være en af verdens mest mangfoldige destinationer, hvor LGBT-turister trygt kan rejse til. En begivenhed som netop EuroGames er med til at understøtte denne position”, siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen. “Derudover glæder vi os selvfølgelig over den samfundsøkonomiske gevinst, som EuroGames vil afføde, samt muligheden for at vise byen frem til alle dem, der kommer for at deltage i begivenheden”.

Ifølge Wonderful Copenhagens beregninger, så vil afviklingen af WorldPride og EuroGames generere ca. 120 mio. kr. i turismeomsætning.

Med en halv million LGBT’ere i København er der lagt op til noget af en fest i barmiljøet, som nu må i tænkeboks, og finde ud af hvordan man servicerer de mange gæster.