SAMFUND

Ejeren: “Alle er velkomne på Never Mind”

Christian Carlsen der ejer Never Mind kan ikke bekræfte, at den populære bar kun er for bøsser – tværtimod.

Efter at have interviewet Molly Krog Schmidt og Rasmus Frederiksmose om deres oplevelser på Never Mind har vi forelagt deres historier for Never Minds ejer Christian Carlsen og stillet et par nærliggende spørgsmål. Du kan med fordel læse interviewet med Moly og Rasmus først, hvis du ikke allerede har læst det.

– Hvis Never Mind er en ren bøssebar, burde det så ikke gøres klart ved indgangen?
”Er du klar over den diversitet, vi har blandt både personalet og ikke mindst vores mange gæster? Vi har i nat alene været godt besøgt af både turister og herboende, folk med forskellig etnicitet, både heteroer m/k, bøsser, lesbiske, transpersoner, drags, queers med mange flere. Så at vi systematisk skulle nægte transpersoner, drags, piger eller kvinder – eller nogen anden gruppering – adgang til klubben er helt absurd”, siger Christian Carlsen efter en travl nat på Never Mind.

– Hvad ser du som årsagen til, at transkønnede, og folk som Rasmus der falder ved siden af de gængse normer, oplever diskrimination fra gæsterne på Never Mind? De siger, at de ikke oplever tilsvarende på andre steder i miljøet.
”Det er først forleden, at vi bliver opmærksomme på Mollys historie. Hun henviser til, at hun en gang sidst i september i år – dog uden at være sikker på af hvem, der præcis stod bag – er blevet generet af en eller flere gæster. Jeg skal være den første til, på vegne af den eller de gæster, der stod bag at beklage episoden dybt”, siger Christian Carlsen til Out & About og uddyber:

”Først og fremmest er det ikke – og har aldrig været – Never Minds politik, at den slags skulle være acceptabelt. Det er netop derfor, vi har ansat sikkerhedsvagter. Molly fortæller, at vores garderobemand har opfordret hende til netop at få hjælp af en af vores sikkerhedsvagter – hvilket hun ikke ønskede. Hun har desværre heller ikke henvendt sig til os, hverken per telefon, Facebook eller mail. Naturligvis ville det klart være det bedste at få taget hånd om episoden straks, med hjælp fra vores sikkerhedsvagter – alternativt, at informere os om, hvad der er sket og cirka hvornår, så vi kan undersøge sagen og så vidt muligt få forebygget, at det sker igen”, siger Christian Carlsen om Molly Krog Schmidts oplevelser.

– Hvad er jeres politik, hvis I får at vide, at en gæst er blevet diskrimineret?
”Vores sikkerhedsvagter gør et kæmpe stykke arbejde med bedst muligt at gøre klubben til et trygt sted at feste. Specielt for vores LGBTQ-gæster, der SKAL, kunne føle sig trygge hos os.

Selvfølgelig sker der fejl ind imellem, hvilket der jo gør alle steder og ikke kun på Never Mind. Men vi gør flere ting for at undgå fejlene, blandt andet gennem vores VIP-system og ved, at have ansat egne faste sikkerhedsfolk, der har et stort kendskab til vores store faste klientel”, fortæller Christian Carlsen, inden han endnu en gang opfordrer til, at man kontakter personalet eller vagterne, hvis man er ude for en ubehagelig oplevelse.

I protest mod oplevelserne har Molly Krog Schmidt arrangeret en demonstration lørdag aften, som du kan læse mere om her.