Demonstration: ”Never Mind – never again!”

Never Mind.

Lørdag aftens demonstration ved natklubben Never Mind blev afviklet i god ro og orden. Flere gæster vendte om efter at have været i dialog med demonstrationen.

Omkring 40 var mødt op til demonstration mod diskrimination på natklubben Never Mind lørdag aften kl. 24. Blandt deltagerne var flere drags og kendte ansigter fra transmiljøet. Deriblandt 30-årige Molly Krog Schmidt, som havde taget initiativ til demonstrationen på baggrund af flere tilfælde af diskrimination, som hun har været udsat for på Never Mind.

Ved demonstrationen blev der råbt flere slagord som ”Never Mind – never again!” og ”Mangfoldighed fremfor alt!”

Ifølge Charlotte Simonsen der deltog i demonstrationen, var det en god oplevelse. ”Det var dejligt at mærke det sammenhold, der var i gruppen, og at vi står sammen mod diskriminationen,” siger Charlotte Simonsen til Out & About, og fremhæver i samme ombæring, at mange gæster på vej til Never Mind spurgte, hvad der foregik, og efter at have hørt baggrunden for demonstrationen valgte at gå andre steder hen.

Men der var også gæster, som reagerede provokerende, og kom med tilråb.

Skuffende

Rasmus Frederiksmose der selv har oplevet diskrimination på Never Mind, og som fortæller sin historie sammen med Molly Krog Schmidt i dette interview, er skuffet dagen derpå: “Jeg er mega skuffet over folks reaktion igår, der var så mange, inklusiv folk jeg kender, der trods en mindre oplysningssamtale med folk fra demonstrationen valgte at gå ind, og dem jeg kendte kunne så gå ind, mens vi stirrede hinanden i øjnene på hver sin side af hegnet”, fortæller Rasmus Frederiksmose, og uddyber sin oplevelse: “Mange heteroseksuelle følte de havde ret til at komme med en mening. En kvinde stod vitterligt og råbte “det er min første gang her, og JEG EEELSKER DET!”, mens hun beruset vraltede ind igen, og havde fuck-fingeren fremme. Et andet par stod også med deres fuck-fingre løftet højt i vejret, mens de grinede af os”.

En deltager i demonstrationen, der ikke ønsker at stå frem ved navn (navnet er redaktionen bekendt, red.) for at “undgå ballade”, siger til Out & About, at det er trist, at ingen af de fremtrædende navne fra transaktivistmiljøet deltog, men glimrede ved deres fravær. “Hvor er solidariteten?” spurgte vedkommende retorisk og tydeligt skuffet.

Ingen fra Never Minds personale kom ud til demonstranterne, og stedets dørmænd der ofte har været udsat for kritik, forholdte sig roligt, men grinede i flere tilfælde af demonstrationen på en måde, som af flere demonstranter blev tolket som en hånlig attitude.