KULTUR

Never Mind bliver røgfri

Never Mind bliver røgfri fra 3. februar 2020.
Foto: Fra Never Minds facebook

Endnu en bar i LGBT-miljøet kvitter smøgerne. Denne gang er det Never Mind i Nørre Voldgade, der i dag melder ud på facebook, at de nu vil være røgfri.

Der blev indført nye rygeregler i Danmark tilbage i 2007, og de medførte, at der er røgforbud indendørs på arbejdspladsen. Der er undtagelser, idet man må ryge i rum, hvor der kun arbejder én person ad gangen, og der kan indrettes rygerum eller rygekabiner. Ligeledes blev der forbud mod rygning indendørs på restauranter, caféer og barer som er på over 40 kvadratmeter, eller hvor der sælges mad.

Læs også: Tiden er moden: Cosy Bar dropper smøgerne

Reglerne har der gennem årene været grint og/eller grædt over. Det samme gælder de mange kreative krumspring, danske beværtninger har gjort for at komme under de 40 kvadratmeter, som ikke inkluderer afgrænsede scener med mere.

Never Mind skriver her til morgen på deres faceook:

”Du har talt og vi har lyttet! Igennem længere tid har vi fået flere og flere henvendelser fra gæster, der er trætte af tobaksrøg. Det har vi nu valgt at tage konsekvensen af, og derfor bliver Never Mind røgfri fra mandag den 3. februar 2020. Vi glæder os til at se dig!”

Øvrige barer der er røgfri er LGBT-miljøet

G*A*Y Copenhagen blev røgfri i starten 2018 og Cosy Bar i starten af 2019. Her i starten af 2020 er turen så kommet til Never Mind. Derudover er rygning ikke tilladt på Kafé Knud, Restaurant 1733 og Vela Gay Club. På Café Trold og Oscar Bar Cafe må der kun ryges ved de udendørs borde.

SLM er lidt speciel, da det er en klub, der kræver medlemskab. Her har de indrettet et særligt indendørs rygeområde, og i Bøssehuset må der som udgangspunkt ryges, men ikke under forestillinger. Særarrangementer kan have særregler.

Følg Never Mind på facebook