Din guide til sex i Ørstedsparken

De to amerikanere Erik (stående) og hans pony Codi en lun pridenat i Ørstedsparken 2016.
Foto: Brian Kjær Capkan

Du har været i byen, og det kildrer lidt for meget i underdrengene til at du vil tage direkte hjem. Men det er ikke let at score på barerne, så du søger et – næsten – stensikkert alternativ – og det er ikke Grindr! Vi ser nærmere på Ørstedsparken som cruising-område.

Danmarks mest kendte cruisingområde må være Ørstedsparken i centrum af København. Kun 300 meter fra Rådhuspladsen og ganske kort fra Nørreport Station kribler og krabler det om natten i buskene, når mænd mødes for at have sex med mænd.

I dagtimerne er der minimalt med aktivitet, og den, der er, foregår mest på toilettet i parkens vestlige hjørne ved den offentlige legeplads.

På grund af placeringen ved legepladsen og det faktum, at parkens øvrige gæster benytter toilettet, anbefaler vi, at du finder et andet sted at cruise. Det er bare ikke fremmende for den offentlige accept af cruising i parken, at gæster mødes af knaldende mænd på det lille toilet i dagtimerne.

Et løssluppent paradis

Når natten falder på, forvandles storbyens grønne oase til et løssluppent paradis for mænd, der har sex med mænd. For mange turister opleves det danske frisind i Ørstedsparken som overvældende, og mange af dem kaster sig ud i det og får en på opleveren.

Særligt områderne på begge sider af broen i midten af parken er fulde af liv. På parkens stier kan du få øjenkontakt med andre mænd, og er der gensidig tiltrækning, kan I søge ind i buskområderne via de stier, der er trådt ned af de mange, der benytter området.

Anonym sex

Mange foretrækker helt anonym sex i buskene, hvor de ikke har set hinanden an under parkens lamper først.

Aktiviteten er størst i de lange lyse sommernætter, og ud på natten fredag og lørdag når folk er i byen.

Aldersmæssigt benyttes Ørstedsparken til cruising af mænd i alle aldre. Det hænder også, at heteroseksuelle par benytter parken.

Sådan cruiser du

Cruising er ikke en eksakt videnskab, men en omgangsform, hvor mange gængse normer sættes ud af spil.

Generelt tales der ikke meget på cruising-områder. Dit kropssprog får større betydning, og får du for eksempel øjenkontakt med en fyr du er interesseret i så hold den. Forbindelsen er etableret, og I kan herefter sende andre fysiske signaler, som viser interessen.

Hvis fyren i stedet ser væk og med sit kropssprog virker afvisende, så er han nok ikke interesseret.

Husk at medbringe

• Rigeligt med vand eller anden væske.
• Kondomer, glidecreme, vådservietter og andet praktisk.
• Tag affald med dig, og smid det i skraldespanden.

God stil

• Som i alle andre sammenhænge: Respekter et nej.
• Lad folk være, der giver udtryk for, at de ikke ønsker at blive betragtet eller deltage.
• Tag ikke billeder af personer, der ikke har givet lov.

Det siger loven

Det er ikke ulovligt at være nøgen i den danske natur, og du må gerne have sex i naturen, men som udgangspunkt ikke, hvor du kan blive set. Dansk politi patruljerer ikke på kendte cruising-steder med henblik på at forhindre cruising eller arrestere dem, der udfører det.

 

Homopanik: Kendis frygter Ørstedsparken