Dansk minister bekræfter rygter om seksualitet

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V).
Foto: DR1 / Facebook / Screendump

Andre menneskers seksuelle præferencer er ”godt stof”, og der florerer rygter i massevis. Nogle af disse rygter har handlet om uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V), og nu melder han selv klart ud i et stort interview med Euroman.

Rygterne om minister, serieiværksætter og mangemillionær Tommy Ahlers’ seksualitet har for alvor taget fart siden han blev minister den 2. maj. Det er han træt af, og i et interview med Euroman fortæller han, at han gerne vil have rent bord. ”Jeg kan ikke have, når nogen betvivler mine motiver,” siger han, og fortæller hvordan han har håndteret rygterne: ”Når folk nævner, at de har hørt et rygte, så forklarer jeg dem, at det ikke er et rygte, for der er ikke en snert af fiktion i det. Det passer. Men sandheden er så også, at jeg er kommet frem til, at jeg både er til mænd og kvinder,” fortæller Tommy Ahlers i interviewet.

Tommy Ahlers blev skilt fra sin ekskone i 2012, og troede i en periode, at han kun var til mænd.

”De næste fire år troede jeg, at jeg udelukkende var til mænd. Men så trak det modsatte køn i mig igen, ligesom det gjorde, da jeg mødte mine børns mor. Og så var jeg på nogle dates med nogle forskellige kvinder og syntes, at det var lige så interessant og fantastisk. Og for et år siden, sidste sensommer, mødte jeg en pige, som jeg blev så glad for, at vi stadig ses.”

Rygterne om ministeren har også nået Out & About i flere omgange, og i forskellige varianter. Men fælles er, at de alle konstaterer, at han er bøsse. Altså kun til mænd, og ikke både mænd OG kvinder, som tilfældet er. Det er en tendens vi ofte ser, og som synes at bekræfte, at biseksuelle er forholdsvis usynlige i LGBT-miljøet.

Men hvorfor forholde sig offentligt til rygterne?

”Fordi jeg føler, jeg er nødt til at få det ud og overstået én gang for alle. Det er det med transparens igen. Jeg bryder mig ikke om, hvis folk tror, jeg forsøger at skjule noget”, fortæller Tommy Ahlers og fortsætter: ”Det er ikke, fordi jeg ønsker at sidde og tale om min seksualitet. Den burde være et privat anliggende, men fordi rygterne om den – “er han, eller er han ikke?” – kommer til at støje.”

Ikke den store hemmelighed

Euromans interview med Tommy Ahlers handler om mere end hans seksualitet. Han får dog nævnt, at det aldrig har været den store hemmelighed, og at både hans forældre, børn og venner har vidst det. Han antyder til sidst, at det kun er denne ene gang han vil tale om det til citat, men mon ikke, at diverse tv-shows forsøger at få ham i studiet i aften.