Paletten lukker ned i Horsens

Martin Ahrnkiel.
Foto: Privat

Foreningen Paletten der rådgiver unge minoriteter i Horsens, lukker ned. Byens unge minoriteter står dermed uden lokale muligheder for rådgivning.

Initiativtageren og den bærende kraft bag Paletten i Horsens, 26-årige Martin Ahrnkiel flytter til København, og der er ikke umiddelbart andre til at tage over. Dermed mister unge LGBT’ere og andre minoriteter i Horsens og omegn en vigtig mulighed for lokal rådgivning.

Martin Ahrnkiel fortæller til Out & About, at han er ærgerligt over udviklingen.

”Det er sindssygt ærgerligt. Men på den anden side, så var Paletten også for mig personligt “den første jeg lavede”. Og som med alle mulige andre ting – tegninger, pølsehorn eller noget tredje, så bliver det aldrig helt, som man havde i sinde. Jeg havde selvfølgelig håbet på, at jeg kunne have opbygget noget, som ville sætte et klart aftryk, som blev. Men det føles egentlig også forfriskende at sige farvel til det, og blive klar til noget helt nyt. Og hvem ved? Måske er der lige én, der får øjnene op for mig og min mission for mennesker, og hjælper mig videre fordi, de ved, hvor og hvad jeg kommer fra.”

Da Out & About første gang skrev om Paletten i september 2016, var Martin Ahrnkiel og andre ildsjæle godt i gang med arbejdet, og modtog dagligt henvendelser fra unge der havde brug for at snakke. De er kommet til at betyde noget helt særligt for Marin Ahrnkiel:

”Mange af de unge, jeg har mødt og vejledt igennem Paletten er blevet særlige, smukke historier for mig, som jeg har fået lov at blive en del af. Så vi har aftalt, de altid må ringe og skrive, og jeg følger så med i deres liv på sidelinjen. Den del af det tager jeg dog med mig”, fortæller Martin Ahrnkiel.

I Vejle er et par ung i samarbejde med LGBT+ Ungdom ved at åbne en lokalafdeling af AURA, så de unge i Horsens kan snart se mod nabobyen for netværk og rådgivning. Det skriver Politiken om lørdag.