KULTUR

Den unge Elias´ lidelser

Den unge Elias´ lidelser kan opleves på Folketeateret fra den 16-20. august .                                                               Foto: Sangría Valentino

Forestillingen Den unge Elias’ lidelser kunne under Corananedlukningen opleves virtuelt. Nu kan historien endelig også fås i bogform.

Forestillingen Den unge Elias´ lidelser sætter  fokus på at være en minoritet i minoriteten. Kampen for at finde sig selv, at være i strid med forventninger fra sit bagland og at lære en ny verden at kende. I et miljø med skæve eksistenser, hvor mænd kysser mænd, kvinder holder i hånd og køn er flydende. Forestillingen jagter håbet, (selv)kærligheden og glæden i en verden, hvor der ikke altid er plads til at være sig selv. Ikke engang der, hvor der ellers skulle være højt til loftet.

Forestillingen er den dansk-marokkanske digter Elias Sadaqs debut som dramatiker.  Vi følger i stykket den unge Elias kamp med at finde sit ståsted i Danmark anno 2020.

“I en samtale med mit eget selvmord præsenteres mine nyskrevne digte og fortællinger i et poetisk lydunivers med spørgsmål til eksistensen, selvværdet og selvkærligheden. For hvor gør man af skammen over at elske dem, man gør? Hvilke minoriteter findes inden for minoritetsmiljøet? Hvordan er man en rigtig mand? Hvordan navigerer man i et miljø præget af alkohol og stoffer, når det netop er smagen af alt det, man er blevet fornægtet? Og hvordan finder man kærligheden, hvis man ingen kærlighed har til sig selv?”, fortæller Elias Sadaq om stykket, der den 12. august udkommer i bogform.

“I bogen er teksten blevet bearbejdet og inkluderer blandt andet flere digte som ikke indgår i teaterforestillingen”, tilføjer Elias Sadaq.

Fra den 16.-20. august kan du ligeledes opleve stykket på Folketeateret, hvor Den unge Elias´ lidelser opføres for første gang foran et livepublikum.

Billetter og spilletider finder du her.

Den unge Elias´ lidelser af Elias Sadaq udkommer på Det Politiske Bureaus Forlag. Udkommer 12. august.

Læs også: Elias Sadaq – mellem digte og dødstrusler