KULTUR

Dansk fodbold: ”Bøsser går i grønt”

Modelfoto.
Foto: Pixabay.com

Homofobiske tilråb og sange er åbenbart svære at komme til livs i dansk fodbold.

Under weekendens kamp mellem FC Midtjylland og AGF i den bedste danske række, fik de homofobiske tilråb igen frit løb.

Dansk Boldspils Unions disciplinærudvalg er ifølge Politiken nu gået ind i sagen. En sag, der kan ende med en bøde til FC Midtjylland, der bekræfter at sagen undersøges af disciplinærudvalget.

”Bøsser går i grønt. Bøsser går i grønt. Bøsser, bøsser, bøsser går i grønt”, skulle der være blevet råbt mod dommerne, skriver Politiken.

”Hører man klippet igennem, er der ingen tvivl om, at der bliver sunget en homofobisk sang efter scoringen. Det er ikke noget, vi tolererer i vores klub. Vi har ikke været bekendt med sagen før nu, da der ikke stod noget om det i dommerens kamprapport. Vi tager ansvaret på os og vil nu gøre, hvad der står i vores magt for at identificere de personer, som er kommet med det homofobiske tilråb mod dommertrioen”, udtaler pressekoordinator hos FCM, Mads Hviid Jakobsen til Politiken.

Sidste år satte FCK spilleren Victor Fischer fokus på homofobiske tilråb under danske fodboldkampe. Som han selv var blevet udsat for det under et opgør mod den fynske klub OB. En episode, der gav den fynske klub en bøde på 25.000 kr.

Se også: Viktor Fischer: ‘Kald mig idiot, men kald mig ikke homo’

Læs også: Regnbuetrøjer sættes til salg i kampen mod homofobi i fodbold