SAMFUND

Corona-sikret sexklub genåbner

Sundhedsstyrelsens flyer om forholdsregler i forbindelse med sex.

Der hersker stadig uklarhed omkring regler og om lovligheden af, at sexstederne genåbner. Kravet om en meters afstand er jo i sagens natur ganske vanskelig at overholde.

Sundhedsstyrelsen anser sex for at være et naturligt menneskeligt behov. Derfor meldte Sundhedsstyrelsen i april ud, at man selvfølgelig skal kunne dyrke sex på trods af coronavirus.

Men sex skal ske med omtanke for at beskytte dig selv og andre. Det tyder ikke på, at coronavirus smitter via sæd eller blod, men virussen er påvist i afføring.

Se også: Brostrøm giver grønt lys til singler: ‘Sex er godt. Sex er sundt’

Det er selvfølgelig ikke lige let for alle at komme til at dyrke sex. Hvis du er single og uden en fast sexpartner, kan det være sværere, end hvis du har en kæreste.

Onani og gensidig onani er selvfølgelig de sikreste måder at have sex på. Men jo længere tid, man har holdt afstand til andre, og jo mindre, man har rørt ved andre, jo større kan trangen blive til at have sex.

 

Sexklubber er en idræts- og fritidsaktivitet

Ekstra Bladet bragte i søndags en artikel om genåbningen af en swingerklub, som åbnede efter at have fået besked fra Erhvervsstyrelsen, om at de ikke længere kunne få dækket udgifter til husleje. Ifølge Erhvervsstyrelsen skulle swingerklubberne angiveligt sidestilles med ‘idræts- og fritidsaktiviteter’, der fik mulighed for at genåbne den 8. juni.

Men de forskellige politikredse er ikke helt enige om retningslinjerne for genåbning af sexstederne, og Rigspolitiet har til Ekstra Bladet oplyst, at det er den enkelte politikreds, der vurderer, hvordan de til enhver tid gældende retningslinjer tolkes.

Se også: Danske sexklubber i coronakrig: Knalder sig til opmærksomhed

Flere mener dog, at sexstederne først kan genåbne sammen med natklubber og spillesteder i fase fire, der formentlig først kommer senere på året.

 

Body Bio

Body Bio har talt med Politiet, Erhvervsstyrelsen og Sundhedsstyrelsen, som alle har sagt ja, hvis de har en coronapolitik. Hvilket Body Bio har, og de har derfor meddelt, at de genåbner på mandag den 29. juni.

Vi har talt med Body Bio om, hvilken coronapolitik de har. Body Bio fortæller, at de har tilpasset sig de gældende retningslinjer med følgende coronapolitik:

 • Afskærmning ved reception.
 • Ekstra afskærmning ved computerne.
 • Otte dispensere med håndsprit opsat rundt om i Body Bio.
 • Kun to personer, med afstand, i hver sofa.
 • Højest tre personer i saunaen.
 • Folk kan færdes frit rundt, som de plejer, men skal undgå længerevarende tæt ansigtskontakt.
 • Gloryholes og tyrebåse er i forvejen afskærmet.
 • Sæd, rimming og massage smitter ikke, hvis man undgår tæt ansigtskontakt.
 • Gæsterne kan få gratis handsker og mundbind i receptionen, hvis nogle ønsker det.
 • Afspritning af håndvaske og toiletter hver time.
 • Body Bio lukker alle dage klokken 24.00.
 • Alle de gængse advarselsskilte vil blive hængt op rundt omkring i Body Bio, og man vil opfordre kunderne til at udvise ansvarlighed.

Ledelsen i Body Bio slutter med: ”For os er det ikke på grund af egne penge, vi gerne vil åbne, da vi får en fin kompensation. Det skyldes udelukkende dyb bekymring for den gigantiske gæld, som landet kommer i, hvis vi bare bliver ved med kun at modtage.”

Se også: bodybio.dk

 

Amigo Sauna

Amigo Sauna har meldt ud, at de først genåbner den 20. juli.

Se også: amigosauna.dk

 

Kilder: DR, Ekstra Bladet, Sexlinien for unge

 

Læs også: Corona: Smittefaren lukker LGBT+ stederne