Conchita gæster Dansk Melodi Grand Prix

Conchita Wurst.
Foto: Rainer Dröse

Den østrigske eurovision-vinder Conchita vender den 10. februar tilbage til Danmark for at optræde under Dansk Melodi Grand Prix 2018 i Gigantium i Aalborg.

Det er snart fire år siden at Conchita Wurst overraskende vandt Eurovision Song Contest i København med den svulstige ballade ‘Rise Like a Phoenix’. En sejr som sangeren og drag-kunstneren Tom Neuwirth, siden har brugt til at bekæmpe diskrimination, og netop hans Conchita-figur er nærmest blevet et synonym med en global ambassadør for hele LGBT-miljøet.

Som Conchita har Tom mødt både politiske topledere og optrådt ved Prides over hele verden. Senest var han vært for Life Ball i Wien, som er Europas største velgørenhedsarrangement til støtte for mennesker der lever med hiv og aids.

”Det er en kæmpe fornøjelse at kunne byde Conchita velkommen tilbage til Danmark. Hun er et ikon i grandprix-historien og på mange måder en eksponent for alt det, Melodi Grand Prix og Eurovision repræsenterer. Nemlig et budskab om fællesskab, musik og mangfoldighed i Europa. Jeg glæder mig til den reaktion, hun vil få af de danske grandprix-fans i Gigantium,” udtaler DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme.

 

Læs også: Mangfoldigt grand prix: “Boys on boys and girls on girls”

Se også: Dansk Melodi Grand Prix 2018 blev vundet af Rasmussen