ANMELDELSER

Cirkusrevyen 2021- revy i en Corona-tid – og en værdig afsked

Ulf Pilgaard kan atter opleves i sin glansrolle som Dronning Margrethe            Foto: Henrik Petit

 

Scenen i cirkusteltet på Dyrehavsbakken er fyldt med garvede revy-stjerner. Cirkusrevyen 2021 er en levende forestilling, hvor man fra første nummer griner genkendende til de mange velkendte udfordringer og begrænsninger, som vi alle i mere end et år har levet med grundet Corona.

 

Af Mogens K. Marker

 

Igen i år er Cirkusrevyen instrueret af Lisbet Dahl. Hun har et hold dygtige og garvede revy-skuespillere med sig: Niels Olsen, Ulf Pilgaard, Niels Ellegaard, Henrik Lykkegaard og Merete Mærkedahl.

Sidstnævnte er debutant i Cirkusrevyen, men hendes revydebut havde hun i 2018 i Hjørring Revyen, som hun i øvrigt modtog prisen som ”Årets Revytalent” for. I 2019 lavede hun Esbjerg Revyen.

Merete indgår fint i truppen af de velkendte skuespillere fra Dyrehavsbakken, som alle har været med i mange år. Særligt må fremhæves Ulf Pilgaard. Han takker af når denne sæson er slut, hvilket er Ulfs sæson nummer fyrre i Cirkusteltet på Bakken.

Første akt begynder med et tilbageblik på det år, der nu er gået med Corona-pandemien. Hele holdet er sammen om nummeret, og hele teltet er med fra starten af, for vi kender jo alle til de udfordringer som Corona har givet. Herfra går det stærkt med det ene nummer efter det andet, og som fællesnævner i mange stykker er Corona-tiden og alle de nye ansigter, vi har lært at kende.

Blandt andre møder vi Søren Brostrøm (Henrik Lykkegaard), som på bedste forførende vis lærer os at iføre os mundbind, og vi møder virologerne (Henrik Lykkegaard, Niels Olsen og Niels Ellegaard), som er blevet de nye helte. Naturligvis møder vi også statsminister Mette Frederiksen i skikkelse af Merete Mærkedahl, og Mette må stå for skud for sin glæde ved makrelmadderne.

Vi møder også det karantæne-ramte ægtepar, hvor konen i huset har kastet sig over glæden ved at strikke. Hun strikker alt fra karklude til lange underbukser og opbevaringsposer til mandens vinterdæk, for ikke at nævne et par hjemmestrikkede vaders. Selvfølgelig er både mand og kone ganske uklædeligt iklædt hjemmestrik i friske farver fra top til tå.

Også andet end corona

Alt går dog ikke op i Corona. Den nye præsident i USA, Joe Biden (Henrik Lykkegaard) kommer også forbi med Stars and stribes og amerikanske cheerleaders, ligesom Lars Løkke, i skikkelse af Lisbet Dahl, holder tale, der på allermorsomste vis er tolket for hørehæmmede af Henrik Lykkegaard.

Miljøminister Dan Jørgensen i skikkelse af Niels Ellegaard skal også nævnes, og Lisbet Dahls håbløse opgave med at kopiere kulturminister Joy Mogensen er bestemt også nævneværdig. Lisbet har ikke en chance for at vide, hvordan Joy ser ud, går klædt, eller mener om noget, idet hun opleves usynlig.

Afslutningsnummeret i første akt er et brag af en fest, hvor mange af de gode danske musikere kommer på scenen en efter en, for at synge deres sange efter et år, hvor vi ikke har kunne opleve dem til koncerter og festivaler.

Flere kendte danske musikere er med i årets revy.                                                           Foto: Henrik Petit

Hyldest og afsked med Ulf Pilgaard

Afskeden med Ulf går heller ikke stille af sig. Et af de sidste numre i anden akt, hedder kort og godt Ulf! og er en velspillet og velfortjent hyldest til Ulf Pilgaard.

På scenen i dette nummer hersker der lidt tvivl omkring, hvem der skal præsentere denne hyldest til Ulf. Er det den nye på holdet? Eller den, der er næsten lige så høj som Ulf? Eller er det hende, som kender ham bedst?

Selvfølgelig er der ingen bedre til at præsentere Ulf end Ulf selv, som også har skrevet en hyldest-sang til anledningen. Den synges på bedste vis af hele skuespillerholdet, og man bringes tilbage i tiden og får et gensyn med Ulfs fantastiske karriere i Cirkusrevyen.

Blandt andre er der klip fra en scene, hvor Ulf spiller sammen med Dirch Passer, og selvfølgelig klip fra de legendariske numre, hvor Ulf giver den som forhenværende statsminister Poul Nyrup, og som både Prins Henrik og ikke mindst Dronning Margrethe. Ulf afslutter med et nyt og rigtigt godt nummer, hvor han igen parodierer Dronning Margrethe, som er på vej på sommertogt til Grønland. Denne hyldest gav gåsehud på armene hos anmelderen.

De dygtige dansere

Hele revyen er kædet sammen af et hold dygtige dansere, der også synger godt, og som alle med god energi støtter skuespillerne. Danserne har også to selvstændige numre, som begge er meget underholdende.

Musikken ledes kyndigt og indlevende af Cirkusrevyens kapelmester James Price, som for 21. gang er bag klaveret.

Lad mobiltelefonen blive i lommen

Slutteligt skal nævnes Cirkusrevyens personale i salen, som både er med til at gøre revy-oplevelsen til en tryg oplevelse i forhold til både afstand og mundbind, men også har deres opmærksomhed på at hjælpe publikum med at huske at lade deres mobiltelefoner blive i lommen.

 

Fakta om Cirkusrevyen 2021:

Instruktør Lisbet Dahl

Kapelmester James Price

Scenograf Niels Secher

Koreograf René Vinther

Kostumierer Michael Nøhr og Rikke von Qualen

Instruktørassistenter Jytte Shapley og Line Lillegaard Staustrup

Cirkusrevyen 2021 spiller frem til den 29. august 2021.

 

Billetter og spilletider finder du her.

Læs også: Stor viden om hiv – alligevel har mange usikker sex