KULTUR

Rufus’ afløser fundet: er stor Trump-støtte

USA’s kommende ambassadør i Danmark, Carla Sands.

Ny amerikansk ambassadør i Danmark er en trofast Trump-støtte uden politisk erfaring.

Carla Sands er navnet på Donald Trumps foretrukne på posten, og skønt hun endnu ikke er godkendt i Kongressen forventes det at være en formalitet, da Trumps republikanske partifæller har flertal i begge Kongressens kamre.

Det er en kæmpe arv, den nye amerikanske ambassadør skal løfte efter den folkelige og populære Rufus Gifford. Hele Danmark kom hurtigt på fornavn med Rufus, og han var her, dér og alle vegne, og var med sin åbne og jordnære stil en helt ny type ambassadør.

Ambassadørposten i Danmark er ikke en af de tungeste, og tildeles typisk en person, som har støttet den nyvalgte præsident i valgkampen.

Carla Sands har ingen politisk erfaring, men blev under valgkampen i 2016 en del af det hold, der rådgav Donald Trump om økonomi.

Den økonomiske erfaring har hun fra posten som bestyrelsesformand for sin nu afdøde mands store ejendomsmæglerfirma Vintage Capital Group i Los Angeles. Derudover har hun haft en række bestyrelsesposter inden for kunst, kultur og musik. Hun er uddannet kiropraktor.

I den mere kuriøse ende har Carla Sands er karriere som skuespiller bag sig. Hun har besat forskellige roller i tv-serier, og var blandt andet med i ni afsnit af ’Glamour’ i 1987 som karakteren Alex Simpson. Hun har desuden medvirket i fantasyfilmen ‘Deathstalker and the warriors from hell’ fra 1988, hvor hun havde en hovedrolle.

Hvad vi kan forvente af Carla Sands er uvist, men hun er udnævnt, fordi hun er en trofast Trumpstøtte, og det må forventes, at det kommer til præge hendes arbejde i Danmark.

 

Læs også: Ambassadøren holdt en tale og gik igen

Læs også: USA’s ambassadør er skuffet over LGBT-afbud til reception