SAMFUND

Bears har øget risiko for lavt selvværd

Selv om man er en bear med forhøjet BMI kan man godt have det sjovt.

Et nyt studie viser de sundhedsrisici, der er, når man identificerer sig som bjørn i det homoseksuelle miljø. Den største risiko er dårligt selvværd på grund af overvægt.

I homomiljøet bruges betegnelsen bjørn som et slangudtryk for en kraftig mand med meget kropsbehåring.

De mænd, som identificerer sig som bjørne oplever i højere grad at have lavt selvværd og dårligt psykisk helbred sammenlignet med andre homoseksuelle mænd. Det skyldes, at de tidligere i livet, før de opdage bjørnesubkulturen, er blevet chikaneret på grund af deres vægt.

Det viser en undersøgelse fra University of Miami, som på baggrund af 11 forskellige studier har undersøgt bjørnesubkulturen i homomiljøet i USA.

Store forventninger til store fyre

Hvis man identificerer sig som bjørn, er man nødt til at leve op til forventningen om at være større, mere behåret og mere maskulin end andre typer i homomiljøet. Derfor påpeger forskere, at det er normalt, at de mænd, som identificerer sig som bjørne, kæmper med deres seksualitet og kropsbillede.

Stor på trods af risici

På trods af de sundhedsrisici der er ved at have et højt BMI, så er det vigtigt for mænd, som identificerer sig som bjørne, at være store.

”Det hjælper dem til at genkende hinanden, styrker fællesskabet og viser en homoidentitet, som er maskulin, sexet og moden,” lyder konklusionen på undersøgelsen.

Forskerne bag undersøgelsen forklarer, hvordan det stereotype billede af en homoseksuel mand umiddelbart er langt fra, hvad der kendetegner en bjørn. Derfor er det for mange mænd, som identificerer sig som bjørne, vigtigt at være en del af en subkultur i homomiljøet, hvor også deres krop og kropsideal passer ind.