KULTUR

Aalborg Pride krammer Copenhagen Pride

Fra Aalborg Pride 2015.
Foto: Thomas R. Kristensen

Copenhagen Pride undersøger for tiden muligheden for en afstikker til Hirtshals, som i givet fald skal lægge gader til en homoparade. Men Hirtshals ligger på Aalborg Prides hjemmebane, så hvad siger de til ideen?

Lørdag var formanden for Copenhagen Pride, Lars Henriksen, i Hirtshals for at få en fornemmelse af, om byen er frisk på at lægge gader til en afstikker af Copenhagen Pride til august.

Lars Henriksen er optimistisk, men hvad siger de hos Aalborg Pride? Hirtshals ligger trods alt i deres baghave, så vi spurgte dem hvad de synes om ideen.

“Vi er glade for alle former for arrangementer for LGBTQ-miljøet her i Nordjylland. Grunden til at vi opstod var netop, at der ikke var så meget for miljøet heroppe. Vi ønsker, at LGBTQerne skal føle sig hjemme her, så en Pride i Hirtshals lyder som en god ide. Tanken bag er i hvert fald god, og synergi og mere synlighed er netop det vi får – og ønsker.”

Så ingen sure miner fra Aalborg Pride, men en stor varm krammer.

Måske Copenhagen og Aalborg Pride kunne samarbejde, og sammen banke en parade op i Hirtshals? I så fald har de travlt, for der er under tre måneder til planlægning med alt hvad det indebærer.