SAMFUND

Aabenraa klar til endnu en Pride

Der bliver rig mulighed for at vifte med regnbueflaget, når Aabenraa holder Pride på lørdag den 24. juni.

Så er der Pride i Aabenraa, når byen lørdag den 24. juni bliver klædt i regnbuer.

Aura Aabenraa inviterer atter engang til en række af forrygende dage, hvor de sætter fokus på LGBT+ miljøet. Det hele kulminerer med Prideparaden lørdag. Du behøver dog ikke vente helt til lørdag, for allerede i dagene op til den store Prideparade, er der masser af arrangementer, der indbyder til en god omgang socialisering, fællesskab og hygge.

Bliv bannerfører

Allerede på torsdag den 22. Juni har du mulighed for at slippe kreativiteten løs på en bannerworkshop. Mangler du inspiration til dit eget banner, eller har du allerede den perfekte ide. Alle er velkomne. Det foregår i NygadeHuset, hvor der er mulighed for at få brugt sine kreative evner mellem kl. 14-18.

Det er ikke kun bannere, du har mulighed for at præge. Du kan også få trykt en T-shirt, pynte skilte eller lave dit eget badge. Der er sørget for alt, hvad man måtte ønske af stoftusser, glimmer m.m.

NygadeHusets ansatte hjælper med at bruge og introducere maskinerne, der kan lave tryk, klistermærker og print.

Billetprisen er 30 kr. for materialer.

Efter workshoppen er der så dømt quiz. Torsdagsquizzen begynder kl. 19, hvor den lokale dragqueen Sisi har fundet masser af spørgsmål i kategorier som ballroom, de bedste Pride sange, menneskerettigheder og kendte queers.

Arrangementet er åbent for alle, og man må gerne deltage som hold. Billetpris: 45 kr. for entré inklusiv en drikkevare.

Sisi har fundet både svære og lette spørgsmål frem til torsdagsquizzen.
Foto: Aabenraa Pride

Spis og snak under åben himmel

Efter stor succes sidste år, har arrangørerne fra AURA Aabenraa, valgt at afholde picnic igen i år. Fredag den 23. Juni mødes man ved Brunlund Slot, imellem kl. 16-19. Der vil være mulighed for at snakke med de frivillige omkring, hvad de laver, når der ikke holdes Pride. Her kan du få svar på hvad det kræver at være frivillig, og hvad AURA Aabenraa egentlig for en størrelse? Der vil naturligvis også være plads til snak om alt fra mangfoldighed til, hvad du fik til aftensmad i går.

Fællesskab er nøgleordet og arrangementet er for alle aldre. Så hvad enten man er forælder, ven eller bare har en interesse for inklusion af LGBT+ unge i fælleskaber så er man meget velkommen til at deltage.

Konceptet er enkelt: AURA medbringer vand og spil, og man medbringer selv egne tæpper og madkurv.

Den store pridedag

Lørdag d. 24. juni samles alle kl. 13. på Genforeningspladsen. Her er der først tale ved viceborgmester Erik Uldall Hansen, hvorefter han sætter paraden i gang.

Husk de hjemmelavede bannere, når der stolt skal marcherer igennem byen. Der opfordres til at tage musik med på turen. Ruten slutter ved Arena Aabenraa, hvor der vil være mulighed for køb af forplejning og snacks.

AURA Aabenraa har sørget for et kort over Prideruten, så du kan finde dit sted på ruten, hvis du ikke selv skal gå med.

Kl. 16-18.00. er der dragshow i NygadeHuset.

De tre fantastiske drag queens; Britney Corvette, Diana Diamond og DiDi Cancerella er klar til at fejre livet og mangfoldigheden i et brag af et farverigt dragshow.

Showet afsluttes med en drag battle extravaganza til alle de bedste Pride hits gennem tiden.

Der skal købes billetter til showet.

Hvis man ikke har festet nok er det officielle afterparty på baren Marleys. Her kan man danse hele aftenen. Yes Sir, I Can Boogie.

Den rolige søndag

Søndag d. 25. juni, er der mulighed for at komme ud af din Prideboble, når der afholdes et helt almindeligt AURA arrangementet. Afslapning, netværk, hygge, spil, snacks og snak. Du finder arrangementet i Frivilligcenter Aabenraa kl.17-19.00.

Mere om Aura Aabenraa finder du her.

Læs også: Årets Pride kalender