SAMFUND

WorldPriden vender tilbage til Europa i 2026

WorldPriden vender i 2026 tilbage til Europa. Her skal Amsterdam være vært under sloganet “Unity”.
Foto: Logo Amsterdam 2026

WorldPride vender i 2026 tilbage til Europa. Her bliver det den hollandske storby Amsterdam, der skal afholde den store LGBT+ begivenhed.

Amsterdam bliver den første europæiske storby efter København, der var vært i 2021, som får æren af at arrangere WorldPriden i 2026. Amsterdam var oppe i mod den amerikanske by Orlando. Men det var den nederlandske metropol, der kunne mønstre flest stemmer.

Amsterdam var også Copenhagen Prides favorit til værtsskabet.

“Amsterdam Pride er en af ​​verdens mest ikoniske Prides, og vi er ovenud glade for, at de har mulighed for at afholde WorldPride i 2026. Deres stærke fokus på menneskerettigheder, der fejrer jubilæet for lige ret til ægteskab, og deres ikoniske kanalparade, vil sikre, at Amsterdam WorldPride er en uforglemmelig begivenhed. Copenhagen Pride sender sine varmeste lykønskninger og lover vores fulde opbakning”, udtaler Lars Henriksen, der er politisk forperson for Copenhagen Pride.

WorldPride Amsterdam finder sted under sloganet “Unity” i dagene 25. juli til den 8. august 2026.

Den første World Pride blev afholdt i 2000 i den italienske hovedstad Rom. Danmark havde æren i 2021. I 2023 rykker Priden DownUnder, hvor Sydney er vært næste år.

Tillykke til Amsterdam. Du kan læse mere om WorldPride i Amsterdam lige her.

Overvejer du en rejse til Sydney til WorldPriden der, kan du læse om arrangementet lige her.

Læs også: Copenhagen Pride holder generalforsamling