SAMFUND

Copenhagen Pride får ny bestyrelse

Copenhagen Pride har valgt ny bestyrelse. Den nye bestyrelse er nu Tommy Petersen, Brian Allesøe, Caroline Larsen,  Lars Christian Østergreen, Lars Henriksen (politisk forperson), Benjamin Hansen (organisatorisk forperson) og Nina Matusik. (fra venstre mod højre) Lai Christian Balsig og Fombu Asaha (suppleant) mangler pga sygdom. 
Foto: Frank Holm

Bestyrelsen i Copenhagen Pride fortsætter uændret. Det står fast efter Pridens generalforsamling, hvor man også kunne se tilbage på et år med det største Pride-program nogensinde.

2022 var året, hvor Copenhagen Pride for alvor atter kunne skrue op for aktiviteterne uden at skæve til Coronarestriktioner. På trods af man i årets første måneder var uden sekretariatschef, lykkedes det dog i februar at afholde Winter Pride. I øvrigt for syvende gang. En Prideuge, der er vokset i både omfang og i folks bevidsthed. Et event som efterhånden er blevet et must i LGBT+ kalenderen.

“En meget succesfuld uge med et stort alsidigt program. Det første event efter der for alvor var lukket op efter Corona. Så vi var spændte på om folk stadig havde lyst til at deltage”, fortæller Pridens politiske forperson, Lars Henriksen i bestyrelsens beretning.

Også sommerens Prideweek havde man nytænkt.  Pridesquare havde fået en ny indretning. Prideugen løber nu over flere dage og der er kommet flere mindre scener. Otte dage med tre scener. Derfor kan man nu lave et mere alsidigt program på scenerne. Pridens store nye tiltag var Pride Art. Det store kunsttelt på Gammel Torv/Nytorv blev en stor succes med over 4500 besøgende.

“Vi oplevede at folk var glade for at Priden endelig var tilbage i byens gader. På trods af advarsler om abekopper var der et stort fremmøde. Og Priden blev aldrig et superspreder event, som flere ellers havde spået”, tilføjer Henriksen.

“Faktisk var det, det største prideprogram nogensinde med over 500 frivillige, der igennem hele prideugen lagde 7000 frivilligtimer. Et menneskerettighedsprogram med over 50 events”, beretter Pridens organisatoriske forperson Benjamin Hansen. Han blev på årets generalforsamling genvalgt som organisatorisk forperson og fortsætter de næste to år på den post.

Derudover var der genvalg til bestyrelsen for Lars Christian Østergreen, Caroline Thøgersen og Brian Allesøe. Også Fombu Asaha fik genvalg som suppleant.

Priden kunne ikke fremvise et prangende overskud på årets aktiviteter. Priden var som så mange andre også ramt af stigende priser, der gjorde at man undervejs var nødt til at justere budgettet.

Pridens egenkapital fik dog alligevel et lille nøk opad og ligger nu på 2.2 millioner kroner.

Mere om Copenhagen Pride finder du her.

Læs også: WorldPriden vender tilbage til Europa i 2026