KULTUR

World OutGames efterforskes for svindel

Foto: World OutGames / Facebook

Amerikansk politi har indledt en økonomisk efterforskning af World OutGames efter aflysning af store dele af eventet fredag.

Tusinder af LGBT-atleter fra hele verden samlet i ti dage til sport, konferencer og et stort kulturelt program. Ambitionerne var store, da Miami i 2013 vandt retten til afholdes af World OutGames.

Men fredag middag, amerikansk tid, blev det meste af det sportslige program aflyst sammen med åbningsceremonien og den afsluttende ceremoni. Blot 24 timer før åbningsceremonien.

Efterforskes for underslæb

Fredag aften meddelte Miami Beach Police og Statsanklageren, at de indleder en efterforskning på grund af muligheden for underslæb begået i organisationen bag World OutGames. Det skriver Miami Herald.

Dokumenter indsendt af OutGames til Miami Beach City Hall i marts viser uoverensstemmelser, og at OutGames har opretholdt en lav likviditet på trods af mange indgåede sponsoraftaler.

Tallene stemmer stadig ikke, og økonomiske problemer blev da også angivet som årsagen, da aflysningerne blev annonceret fredag.

Ivan Cano, direktør for OutGames, afviste fredag at komme med yderligere kommentarer, ud over erklæringen fra bestyrelsen.

Selv med sponsoraftale med Adidas og et mindre støttebeløb fra Miami Beach City Hall i de seneste uger, kunne økonomien alligevel ikke løbe rundt.

Har modtaget offentlig støtte

Miami-Dade County havde aftalt at refundere 18.000 dollars i udgifter efter arrangementet. Et yderligere tilskud på 5.000 dollars er stadig under behandling.

Miami Beach County har eftergivet kommunale gebyrer og givet 200.000 dollars i støtte til arrangementet. Derudover ville amtet giver yderligere to gange 100.000 dollars, hvis OutGames nåede specifikke fundraising milepæle.

OutGames ramte aldrig disse milepæle, og organisationens pengeproblemer begyndte først at komme frem i de seneste måneder.

Tjenestemænd på Miami Beach rådhus har udtrykt bekymring over OutGames’ evne til at opfylde finansielle mål. Arrangørerne svarede beroligede, at pengeindsamlingen var på rette spor, og at eventet ville blive gennemført.

Miami Beach kræver nu en revision af OutGames’ regnskaber.

Et memo fra Miami Beach City Manager Jimmy Morales advarede sent torsdag om, at situationen var kritisk. OutGames havde ikke betalt et depositum på 5.000 dollars for de nødvendige tilladelser til trods for, at eventet skulle starte dagen efter.

OutGames har også modtaget offentlig hjælp til planlægning, ansøgninger, fundraising, og støtte til personaleudgifter.

En kilde fortæller også, at OutGames skylder 57.000 dollars til National Hotel, hvor mange arrangementer afholdes.

Kilde: Miami Herald