Miami: Måske alligevel håb for Pan Idræt

Der er måske håb for nogle af de atleter, som trods aflysningerne er nået frem til Miami.

Lokale LGBT-kræfter kæmper til det sidste for at redde så meget som muligt af World OutGames i Miami. Flere turneringer afvikles trods fredagens aflysning.

Fredagens aflysning af store dele af World OutGames i Miami udløste chok, vrede og forvirring hos tusinder af deltagere. Samtidig svirrer rygterne efter, at politiet har åbnet en efterforskning af World OutGames for mulig svindel.

Nu er stærke lokale LGBT-kræfter gået ind i kampen, og har taget over efter World OutGames’ organisatorer, som har lukket kontoret, og stoppet opdatering af mega-eventets hjemmeside.

Lørdagens åbningsceremoni blev aflyst, men nu inviterer MiamiBeach City og det lokale turistbureau alle deltagere og deres medrejsende familier til reception onsdag aften i Miamis botaniske have. Byen vil gerne vise deltagerne den gæstfrihed, som normalt præger byen. Det må så gøre det ud for den stort anlagte åbningsceremoni med underholdning.

Miami-Dade Gay & Lesbian Chamber of Commerce (MDGLCC), som tilsvarer Rainbow Business Denmark, er sammen med the City of Miami-Beach, the Greater Miami Convention and Visitors Bureau (GMCVB), og the Miami Beach Parks and Recreation Department gået sammen om at finde alternative steder til afvikling af sportsturneringerne, og flere sportsgrene er allerede meldt klar.

Det gælder for eksempel basketball- og volleyballturneringen.

Kaotiske forhold

Alt er kaos i Miami i øjeblikket. Formand for Pan Idræt, Christian Bigom, fortalte tidligere på dagen til Out & About, at organisationen bag World OutGames har lukket kontoret. Det er derfor svært at få information om hvad der foregår.

Hvor mange af Pan Idræts atleter som alligevel kommer i kamp, er derfor umuligt at sige på nuværende tidspunkt.

Mange bliver væk fra Miami

Men hvor vellykket afviklingen kan blive er et åbent spørgsmål. På Facebook kan man blandt de mange frustrerede indlæg læse om deltagere, som er blevet hjemme i sidste øjeblik, og som har mistet tusindvis af kroner. Mange flyselskaber og hoteller vil ikke refundere pengene når aflysningen sker med så kort varsel.

 

Læs også: World OutGames i Miami aflyser

Se også: World OutGames annullerer events timer før start