KULTUR

Winter Pride Week party

På lørdag den 22. februar afsluttes Winter Pride Week med en fest i ginbaren Papa Bird i Kødbyen.

Copenhagen Pride har overladt festens koncept til producerne af de to festkoncepter, FAMiLiA og EURYDICE. Bag dem står Mizz Privileze, Maria Beydin, Marsha Picone og EliYasss.

Ud over indslag som dragshow, DJ og dansegulv, har arrangørerne efter eget udsagn taget en mere aktivistisk tilgang til planlægningen af festen:

Årets tema for Winter Pride er empowerment. Det er en god anledning til at kigge kritisk på festkulturen, når vi laver prides, og mere aktivt arbejde for at skabe en fest, hvor alle føler sig både velkomne, inviteret og opløftet. Pride-fester kan hurtigt komme til at imødekomme få særlige segmenter i vores ellers mangfoldige miljø, så vi har været meget opmærksomme på at arbejde med de barrierer og forhold, der gør, at man måske ikke føler, at winter pride er en fest ”for mig”. Vi bliver stærkere som miljø, når vi knytter bånd og skaber minder sammen på tværs,” siger Mizz Privileze til Out & About.

I praksis betyder dette, at festarrangørerne har sørget for konkrete tiltag såsom kønsneutrale skilte til toiletterne, playliste uden kunstnere dømt for overgreb, samt et afgrænset område, hvor fotografer ikke er velkomne, for at sikre, at festens gæster kan deltage anonymt, hvis de hellere vil det.

Vi arbejder med både os selv, barens personale og firmaet, som vi hyrer dørvagter af, for at vi alle er opmærksomme på at møde gæster i øjenhøjde og med respekt. Vi accepterer ingen form for diskrimination, uanset hvilken form det kommer til udtryk i. Vi glæder os meget til en farverig og kreativ fest, hvor vi i anledning af fastelavn blandt andet skal slå ’fobien ud af tønden’ og kåre ’bedst klædte’.”

 Derfor har vi også en dørpolitik, der skal sikre, at alle, der tager del i festen, ikke har et kostume, der gør grin med eller påtager sig en kultur, de ikke er en del af – om det er black face, spisepinde i håret eller tykdragter. Vi beder i stedet folk om at tage hensyn, være kreative og tænke ud af boksen,” siger Mizz Privileze og fortsætter:

”Empowerment handler ikke kun om stærke skåltaler og catchy citater – det handler om at føle sig opløftet af et fællesskab, hvor man føler sig velkommen og har en reel oplevelse af, at vi trods vores forskelligheder i miljøet kan mødes om alt det, der samler os. Det er lige så vigtigt, at vi selv tager de hensyn til hinanden, som vi beder resten af samfundet om at tage.”

”Med den her fest ønsker vi at vise, at det er muligt at forvente noget af det fællesskab, vi indgår i, når vi tager til en fest. Alle de her tiltag skal være med til at gøre, at flere føler, at de kan være en del af en pride-aften som denne – og når vi så tilsætter sjove aktiviteter, drag, danseoptræden, tematiske cocktails og gratis bionedbrydeligt glittermakeup, så tror vi på, at vi kan opløfte hinanden”.


Den officielle winter pride-afslutningsfest finder sted på Papa Bird, Kødboderne 7, København (Kødbyen), 22. februar 2020. Dørene åbnes kl. 20.00, og kl. 21.30 kan du glæde dig til en særlig fastelavn under navnet ”Slå fobien af tønden”. Derudover er der udklædningskonkurrencer, Drag Show m.m., og ved midnat åbnes dansegulvet.


Se mere og køb billet her.

https://billetto.dk/e/the-official-copenhagen-winter-pride-party-billetter-405666