Viborg kipper med den biseksuelle fane

Lørdag d. 19.september 2020 holder folkene bag Viborg Pride-arrangementet: Bi+ Day Viborg.

I september år 2019 dannede en gruppe af ildsjæle en Bi+ march gennem Viborg. Efterfølgende startede snakken og arbejde for at få Viborg på det danske Pridekort og man kunne se navnet: Viborg Pride dukke op på Facebook. Planerne for en Pride 2020 var i gang for, men gæt hvad der satte en stopper for dette. Uden at sige det, ved vi det nok alle. Priden skulle have fundet sted d. 25. juli.

Folkene bag har dog ikke siddet på deres hænder og blot lavet ingenting. Online på de sociale medier har de været særdeles aktive i forbindelse med den landsdækkende aktion og kampagne: Lev Og Lad Leve.

Her opfordrer de alle til at samles og deltage online, så budskabet #LevOgLadLeve kunne spredes, ligesom de deltog i debatten og udbredelsen af kampagnen i de lokale medier.

Mini march

Viborg Pride lavede også en mini march i den fælles deltagelse fra landets Pride: Stride with Pride, i forbindelse med Copenhagen Prides digitale parade. Landets Prides gik hver deres rute i deres by. Hver rute var formet som et bogstav, der sammen dannede ordet: Pride. Alle Prides filmede deres tur og det blev et en fælles video, som blev vist på Copenhagen Pride parade-dagen.

Viborg Pride arrangerede også sidste år en begivenhed tilegnet dem der falder ind under den biseksuelle paraply. Nu skal du igen finde dit blå, lyserøde og lilla outfit frem for i år gentages succesen og det sker på lørdag med – bi yourself bi free.

Med andre ord biseksualiteten skal fejres lørdag den 19. september med følgende program:

Kl. 12.00 mødes man ved domkirken, hvor der vil være åbningstale og kl. 12.20 bevæger man sig væk fra pladsen og påbegynder dagens rute.

Når man er i mål og har afsluttet ruten ved Hjultorvet, finder man et sted hvor man kan hygge sig sammen.

Viborg Pride skriver på deres begivenhed, at man grundet Corona og man ikke ved hvor mange der dukker op, kan finde et indendørs sted at samles, så de ved ikke helt hvad de gør på denne front endnu. Så det bliver spontant, men naturligvis inden for gældende retningslinjer.

På arrangementets facebook-begivenhed kan man også læse følgende disclaimer:

DISCLAIMER:
Deltagelse sker i mindre grupper på 10 personer. Vi opfordrer alle til at tage nødvendige forbehold fx mundbind og holde social afstand under turen. Skulle man være utryg ved deltagelse opfordrer vi til, at støtte på anden vis i stedet for fremmøde.

Man skal naturligvis også huske de gængse anbefalinger: Vask dine hænder tit, eller brug håndsprit. Host eller nys i dit ærme. Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt. Hold afstand og bed andre tage hensyn. Bliv hjemme ved symptomer eller sygdom.

Hold dig orienteret om sundhedsstyrelsens anbefalinger og retningslinjer på deres hjemmeside og få mere info og evt. updates om dagen via Viborg Pride på facebook.

Se også: Bi+ Day Viborg