SAMFUND

Velkommen til Esben Lunde Larsen – der er også plads til dig.

Det tidligere folketingsmedlem og minister for Venstre Esben Lunde Larsen er sprunget ud som homoseksuel.          Foto: Steen Brogaard

Så kom der et nyt medlem under fanen. Og uanset, hvor mange farver i regnbueflaget, det nye medlem vil stå for, så skal den tidligere Venstre minister Esben Lunde Larsen bydes velkommen i kredsen.

Det tidligere Folketingsmedlem og minister for Venstre Esben Lunde Larsen springer ud i et opslag på det sociale medie Linkedln. Her skriver den 44-årige ekspolitiker, at han er homoseksuel. Efter en tid i den amerikanske tænketank World Resources Institute i Washington, og senest som direktør for ’Tro og Bæredygtighed’, nu har han meddelt, at han flytter til Israel for at studere biblen. Der er heldigvis store og mangfoldige grupperinger af kristne homoseksuelle, så han bliver sikkert taget godt imod.

Esben er et stærkt menneske med en formidabel ti år lang både kommunal, national og international karriere. Han markerer sine holdninger skarpt og har ofte modstridende holdninger i forhold til sine meningsfæller. Dette er kun godt. Han er sin egen. Det er stærkt at være kontroversiel og stå fast.

I 2013 udkom hans ph.d. afhandling med titlen ’Frihed for Loke saavel som for Thor: N.F.S. Grundtvigs syn på åndelig frihed i historisk og aktuelt perspektiv’. Den åndelige frihed betyder noget for Esben Lunde Larsen, og det gælder også den individuelle frihed.

Han har bl.a. tidligere tilkendegivet, at hvis han var ordineret præst, så ville han ikke ægtevie to af samme køn, da det kirkelige og kristne ritual er forbeholdt ægteskabet mellem en mand og en kvinde. Fair nok. Den mening er okay. Måske ville det også være bedre at have et samkønnet ritual for bøsser og lesbiske. Det kan være, at han kan hjælpe Folkekirken til at udtænke et mere præcist ritual for LGBT+ samfundet.

Det er aldrig for sent at springe ud. Og for ’syndere’ er der naturligvis plads i den kristne kirke, mener mange heldigvis. Så Out & About byder hjertelig velkommen til Esben Lunde Larsen. Der er også plads til dig, og vi skal nok passe godt på dig.

 

Kort biografi

Esben Lunde Larsen f. 14. november 1978 i Tarm

2006 – Byrådsmedlem (V) Ringkøbing-Skjern Kommune

2010 – Viceborgmester (V) Ringkøbing-Skjern Kommune

2011 – Medlem af Folketinget (V)

2015 – Medlem af Folketinget (V)  (genvalgt)

2015 – Minister for Uddannelse og Forskning

2016 – Minister for Miljø- og Fødevarer

2018 til 2023 – Tilknyttet World Resources Institute i Washington

Fremtiden bliver helliget studie af biblen i Israel.

 

Læs også: Popstjerne springer ud som biseksuel