KULTUR

Var scenekunst fortidens Grindr?

San Francisco Ballet Solodansere.

København Danser hedder den nye internationale dansefestival i Danmark. En festival der fokuserer på ligestilling og diversitet og det kan ses i programmet for 2021. Du kan blandt andet komme med til en gratis pretalk om queernes og scenekunst som fortidens Grindr.

København Danser sætter spot på scenekunstens betydning for homomiljøet lørdag den 4. september 2021 i forbindelse med San Francisco Ballet Solodansere. Her har koreografen Myles Thatcher skabt et værk i anledning af San Francisco Ballets besøg. Den handler om kærlighed mellem to mænd, og det er stadig en meget usædvanlig fortælling inden for ballettens verden. Her har traditionelle normer været styrende gennem generationer. Alligevel har dansen tiltrukket mange homoseksuelle mænd i årenes løb – både på scenen og som publikum. Måske har dansen ligefrem været et fristed for krop, køn og seksualitet?

Ulrik og Liam.
Foto: Julius Værnes Iversen

Kulturjournalist Ole Blegvad vil i en talk før forestillingen med San Francisco Ballet Solodansere stille spørgsmålet: “Var ballet og scenekunst fortidens Grindr?”. Ole Blegvad vil debattere dansens betydning for miljøet med aftenens panel, som består af forfatter Erik Aschengreen, danser Marco Herløv Høst og festivalleder Ulrik Birkkjær. De vil diskutere, hvilken betydning scenekunsten har for identitet og repræsentation, og de vil overveje, om dansen kan bane vejen for mere tolerance og mangfoldighed i fremtiden.

Vil du med til denne queer talk, der er gratis , skal du dog have en “billet”. den kan du få lige her helt gratis.

Talken begynder kl. 18 i salen på Østre Gasværk Teater og varer ca 40 minutter. Efter talken optræder San Francisco Ballet Solodansere, men det kræver en almindelig billet, hvis man vil opleve det.

Se hele programmet for København Danser her.

Læs også: Flere regnbueforældre kan dele forældreorlov