SAMFUND

USA får første åbne LGBT+ minister

Pete Buttigieg bliver USA´s første åbne homoseksuelle minister.
Foto: Pete Buttigieg / Facebook

Den 39-årige Pete Buttigieg bliver USA’s første åbne LGBT+ minister. Det står fast efter at Senatet godkendte ham med stemmerne 85-13.

Pete Buttigieg kan nu kalde sig transportminister i præsident Joe Bidens regering. Buttigieg der sidste år selv var med i kampen om at blive det demokratiske partis præsidentkandidat. Efter en god start i de første demokratiske primærvalg trak Buttigieg sig dog hurtigt og erklærede sin støtte til Joe Biden.

Buttigieg har tidligere tjent som efterretningsofficer i det amerikanske søværn, hvor han skulle holde sin seksualitet hemmelig. Det var nemlig ikke tilladt for LGBT+ personer at gøre tjeneste i militæret. Derefter blev han borgmester i byen South Bend med godt 100.000 indbyggere i staten Indiana. Siden 2018 har han været gift med den 31-årige skolelærer Chasten Glezman. Han har aldrig tidligere siddet i et føderalt embede. Nu skal han lede et ministerie med et budget på godt 540 milliarder kroner og 58.000 ansatte.

”Jeg er utroligt beæret over at Biden har valgt mig til posten som transportminister. Det er tiden til at skabe arbejdspladser, tage kampen op mod klimaudfordringerne og styrke lighed for alle. Jeg føler “historiens øjne” hviler på mig, da det er første gang en amerikansk præsident har udnævnt en åben LGBT+ person som minister”, udtaler Buttigieg til tv-stationen CNN.

Læs også: Dansk DJ laver Kylie remix

Du kan følge Buttigieg på Instagram her.