KULTUR

UnoBar – Festen der aldrig ender

Uno Gregersen foran den kommende UnoBar på Vester Farimagsgade 2.
Foto: Brian Kjær Capkan

”København er kedelig! Der er kun fest fredag og lørdag, og det er altså for lidt. Hvorfor ikke holde maskebal en tirsdag?” Out & About har haft en lang snak med Uno Gregersen, manden bag Københavns nyeste homobar, UnoBar, og det var bestemt ikke kedeligt. Læs her om hans vilde planer.

Vi mødes foran den tidligere cocktailbar ’CPH Cocktail’ på Vester Farimagsgade 2, og Uno griner allerede inden vi når en krammer. ”Er det ikke fedt?” udbryder han, og peger ind af vinduerne, hvor der er gang i maleruller, søm og skruer, og hvor det hele roder lidt… meget.

På spørgsmålet om det ikke er en vild satsning, at åbne en homobar så langt væk fra de andre homobarer, slår Uno afværgende ud med armene. ”Årh hold da op. Det tager ti minutter at gå herhen fra Rådhuspladsen hvis du er ædru, og et kvarter, hvis du er stiv eller på stilletter. Hovedbanen ligger fem minutter væk, og Vesterport tre minutter. –Og ved du hvad? Alle vores naboer er kontorer, så vi kan starte den vildeste fest allerede fra kl. 17!”

Et sted for alle

Det er pissekoldt, så en kaffebar er det naturlige sted at fortsætte interviewet. Uno er svær at interviewe, for han snakker bare, og alle forberedte spørgsmål pakkes væk. ”Vi får et dansegulv, og et rygeområde, og så har vi lige sat en projektor op, så vi kan lave de vildeste grandprixfester. Vi er friske på det hele, måske endda VM i fodbold. Der er sikkert nogle der har en fetich, som synes det kunne være fedt” siger han smilende.

Uno bliver lidt mere alvorlig, og læner sig ind over bordet. ”UnoBar skal være et sted, hvor man kan gå hen alene, og gå hjem med fem nye venner. Altså ikke at man tager dem med hjem nødvendigvis, men det skal være et sted, hvor alle ER velkomne, og hvor alle skal FØLE sig velkomne. Bartenderne er vigtige, og de skal være glade, og være der for kunderne, og ikke omvendt. Det ér altså ikke alle bartendere ude i miljøet der kører den stil”.

Årets bartender 2012

Noget tyder på, at Uno ved hvad han taler om. The Voice kårede ham til årets bartender i 2012, og i sidste uge var han på ’ski-arbejde’ i Frankrig. ’European Gay Ski Week’ havde hyret han som ’festguru’, og jobbeskrivelsen var ret simpel: ’Skab en fest og sørg for, at folk har det fedt!’

Uno uddyber hvad det er han kan: ”Jeg har været bartender på Amigo Bar i ni år, og jeg har fået ry for, at være ham der kan få stedet til at eksplodere i fest. En kedelig aften kom der for eksempel nogle gutter fra et strygerorkester ind, og så startede vi en fest med dem, hvor de jammede klassiske rock- og pophits på deres gamle instrumenter. Det var SÅ fedt! –og så skulle du se de halloween-fester vi har haft!” -og så griner han igen.

Kræver respekt for regnbueflaget

Bag den glade facade virker Uno Gregersen også som en mand, der ved hvad han vil, og direkte spurgt hvad han vil med UnoBar svarer han promte: ”UnoBar skal ikke være en lukket fest for dem med medlemskort, eller dem dørmanden synes ser rigtig ud. Det skal være et sted hvor alle kan kysse i fred. Det er jo kærlighed for pokker. Eneste krav er, at man respekterer regnbueflaget, ellers er det ud”, afslutter han bestemt.

Uno fortæller videre, at han selv kommer til at stå bag baren de fleste aftener, og at han har masser af planer. ”Første tirsdag i hver måned står den på Uno-jam, hvor musikere kan komme ned og jamme. Der bliver ikke noget fast program, og alle kan dukke op og give den gas. Der kommer masser af underholdning, og det kan være drags, maskebal, som jeg elsker, og nå ja. Folk der elsker at klæde sig ud er bare SÅ velkomne. Hvis vi ikke har arrangeret noget særligt, så gør vi det bare spontant. Vi skal udnytte enhver anledning til at skabe en fest!!”

Fest bliver der med garanti, og Uno opfordrer alle gæster til, at klæde sig ud lige så tossede de vil, når UnoBar åbner næste lørdag. Om det så er det helt store burlesque-skrud, læderharness, fodboldtøj, eller noget helt andet, sætter kun fantasien grænser for.

UnoBar åbner lørdag den 11. april kl. 20.00 på Vester Farimagsgade 2.