SAMFUND

UEFA protest – gør fodboldbanen til en flot regnbue

Med det nye Proud Bitch filter kan du farve EM fodboldbaneren ind i flotte regnbuefarver.                           Foto: Arkiv

Med et helt nyt Instagram- filter kan du farve EM-fodboldbanerne ind i en flot regnbue. Det nye filter skal bruges som en protest mod UEFA´s afvisning af at oplyse Allianz Arena stadionet i München i regnbuefarver. “Menneskerettigheder er ikke politik” udtaler forpersonen for Copenhagen Pride, Lars Henriksen.

Copenhagen Pride har lanceret noget så nyt som et protest Instagram-filter. Det nye PROUD PITCH-filter forvandler det grønne græs til en regnbue-fodboldbane, når man retter det mod tv’et. UEFAs afvisning af at oplyse Allianz Arena-stadionet i München i regnbuefarver, har indledt et globalt svar. Et svar, der langt fra er forbi, ifølge den danske LGTBQ + organisation Copenhagen Pride.

“Menneskerettigheder er ikke politik. Der er to holdninger: Enten har alle mennesker ret til rettigheder – eller det modsatte. Og hvis du står i opposition, befinder du dig på den forkerte side af historien”, lyder det klart fra Copenhagen Prides forperson, Lars Henriksen.

“Vi har for længst forladt argumentet om, at sport og politik ikke har noget at gøre med hinanden. Den legendariske atlet Jesse Owens beviste det for os alle under OL i Berlin i 1936. UEFAs argument for afvisning heraf er kun et figenblad”, tilføjer Lars Henriksen.

Sport forener

“Det er mit oprigtige håb, at folk over hele verden vil forene sig og vise deres støtte ved at bruge vores PROUD PITCH Rainbow-filter, når de ser de kommende kampe. Sport har en fantastisk evne til at forene os. Dette kan virke som en mindre handling, men ingen venlig handling, uanset hvor lille, bliver nogensinde en spildt handling.”

Instagram-filteret er udviklet af det københavnske kreative bureau Worth Your While. Fans fra hele verden kan finde det i Instagram-filtergalleriet ved at søge på PROUD PITCH eller gennem Copenhagen Prides profil.

“PROUD PITCH er et godt eksempel på, hvordan kreativitet kan give folk en stemme. Intet slår, når kommunikationsideer bliver redskaber til at udtrykke meninger om ting, der sker i kulturen. Og denne hårde situation er bestemt noget, der kræver, at folk hejser flaget. Vi er glade for at hjælpe vores venner fra Copenhagen Pride med dette Instagram green screen hack”, udtaler den administrerende kreativ direktør for Worth Your While, Lukas Lund.

 

Her kan du se en kort film om det nye protest filter.

Læs også: UEFA i regnbuestorm