KULTUR

Undersøgelse: Hver 8. homo i London har HIV

Den røde sløjfe – symbolet på solidaritet med HIV-positive og dem, der lever med AIDS.

En ny rapport fra Public Health England (PHE) viser, at 6 pct. at de britiske homo- og biseksuelle mænd lever med HIV. I hovedstaden London er tallet 13 pct. – eller hver ottende.

Der er blevet kastet en grum skygge over den kommende nationale HIV-testuge i Storbritannien.

Forud for testugen, der finder sted 22.-30. november, har organisationen Public Health England (PHE) nemlig udgivet en rapport, der viser, at 6 procent af de britiske homo- og biseksuelle mænd formodes at leve med HIV, mens tallet for hovedstaden London er hele 13 procent.

Det svarer til hver ottende af byens mandlige homo- og biseksuelle indbyggere.

Det skriver PinkNews.

Læge: “Kan ikke overvurdere betydning af at teste”

PHE udtaler i forbindelse med rapportens udgivelse, at tallene både understreger behovet for at øge det totale antal HIV-tests, såvel som hyppigheden af de udførte tests.

– Vi kan ikke overvurdere betydningen af at teste for HIV for at sikre en tidlig diagnose, siger doktor Valerie Delpech, leder af HIV-overvågningen, PHE.

– At kende sin HIV-status er nøglen til både effektiv behandling, og en måde at forebygge yderligere smitte, fortsætter Delpech.

Omkring 110.000 mennesker lever nu med HIV i Storbritannien. Omkring en fjerdedel af disse er ikke klar over deres status, og risikerer dermed at smitte andre gennem ubeskyttet sex.

Mens Storbritannien altså har national testuge 22.-30. november, markeres World AIDS Day over hele verden om lidt under to uger, mandag 1. december – også i Danmark.

 

Læs også: Nyt initiativ: UngPlus for unge hiv-positive

Se også: Antallet af hiv-positive stiger i USA og Europa