KULTUR

Unge homoseksuelle i Korea har svært ved at springe ud

En spritny undersøgelse viser, at 70 procent af unge homoseksuelle i Korea endnu ikke er sprunget ud overfor deres forældre.

Hele syv ud af ti unge homoseksuelle mænd i Korea skjuler deres seksualitet for deres forældre, viser en ny undersøgelse foretaget af Seoul National University.

Undersøgelsen viser, at kun én procent af de adspurgte 103 homoseksuelle mænd i 20’erne er sprunget ud overfor deres far. 19,4 procent havde fortalt det til deres mødre, beretter Korea Times.

Grunden til at mange vælger ikke at springe ud overfor deres forældre, er angsten for misbilligelse, især fra deres fædre, fortæller de adspurgte.

Mange af dem, der havde vovet springet ud af skabet, kan fortælle om benægtelse og afvisning fra forældrene, der mange gange nægter at acceptere deres børns seksualitet.

Ingen love, der beskytter homo’er

Korea har ingen love, der beskytter homoseksuelle og i sidste uge afviste parlamentet en lov, der skulle give homoseksuelle rettigheder.

Flere politikere trak nemlig deres støtte til loven efter voldsomt pres fra kristne grupper, der mener, at en sådan lov vil ødelægge de grundlæggende normer i samfundet.

 

Læs også: Kim Jong-un påstår at have fundet kuren mod AIDS

Se også: Sydkorea: Straffet for at være homoseksuel i militæret