DR får international tv-pris for Eurovision

DR har netop fået overrakt en af Spaniens mest prestigefyldte tv-priser for årets Eurovision-finale.
Foto: Wikimedia Commons

Eurovision Song Contest 2014 har fået prisen som Bedste internationale tv-produktion.

Mens danskerne diskuterer budgetoverskridelser, er begejstringen stor i udlandet for det danske værtskab for Eurovision Song Contest.

DR fik 25. november overrakt en af Spaniens mest prestigefyldte tv-priser for årets Eurovision-finale – en Ondas International Television Award for “Bedste internationale tv-produktion”.

Programmer fra 20 lande var med i kampen om de spanske priser, og fra DR var Jan Lagermand Lundme og Pernille Gaardbo i Barcelona for at modtage prisen.

DR håndterede det danske værtskab for Eurovision med “en fremragende professionalisme og kreativitet”, hedder det i pristildelingen, som også fremhæver DR’s evne til at gøre den 59 år gamle sangkonkurrence levende med et “moderne og innovativt format”.

Stor glæde i DR

Glæden over den fornemme TV-pris er naturligvis stor i DR:

– Alle, der stod bag og bakkede op om dette show, ønskede fra hjertet at gøre danskerne stolte og europæerne glade. Denne internationale pris er derfor et skulderklap til dem og til hele Danmark, siger Executive Producer på Eurovision Song Contest 2014, Pernille Gaardbo.

DR overholdt selv nogenlunde sit budget for Eurovision, med udgifter på 197 millioner kroner – en budgetoverskridelse på blot 3,7 procent. Til gengæld brugte projektselskabet ESC 2014, som ejes af Wonderful Copenhagen, 137 millioner kroner, hvilket er næsten fire gange så meget som budgetteret med.