KULTUR

Under tøjet er vi alle nøgne

For den aseksuelle Sebastian, der har ladet sig fotografere til bogen “We Are All Naked” er det vigtigt at minde om at nøgenhed ikke nødvendigvis behøver at være noget seksuelt.
Foto: Andreas Paulsson

Fotobog: Malmø-fotografen Andreas Paulsson sætter i en ny fotobog fokus på nøgenhed. Hvem er vi når vi får pillet alle lagene væk? I bogen Alla är vi nakna/ We Are All Naked undersøger han, hvem vi er, når vi piller alle lagene væk. Hvordan ser vi os selv og nøgenhed? Hvem er vi uden alle vores roller og masker?

Andreas Paulsson er en fotograf og filmskaber fra Malmø, som er en af ​​Sveriges mest etablerede og værdsatte fotografer indenfor LGBT+ miljøet, hvor han har haft flere store udstillinger. I en ny fotobog ”We are all naked” har Paulsson sat sig for at præsentere en lang række forskellige mennesker. De har alle tilfælles, at de først er fotograferet med tøj og på det andet billede er de fotograferet nøgne. Fotografen deltager også selv som model.

Selvom vi alle ser forskellige ud, når vi er nøgne er det først der, vi er helt ens.

Med tøjet påtager vi os også roller. Vi lader os identificere ved køn, kønsidentitet, seksuel orientering, klasse, etnicitet, religion, alder, funktionsvariation, profession, kultur, familieforhold, feticher med mere.

Hver model vises på to dobbeltsidede billeder. Fuldt påklædte, fortæller det noget om de ydre egenskaber. Det andet billede viser modellerne helt nøgne. Billederne er kontemplative og rene og aldrig fordømmende eller fremstår seksualiserende.

Carl Frederik vil gerne, at andre ser ham som en venlig mand. Han identificerer sig som en aseksuel homoseksuel mand. På hans mave kan man se, at han har født børn. Carl Frederik er glad for sin brystkasse som han synes er både flot og flad.
Foto: Andres Paulsson

Til hvert billede hører en tekst ( som er både på engelsk og svensk), hvor modellens tanker kommer til udtryk. Både det ydre såvel det indre kommenteres af modellerne,  så vi får et ærligt og retvisende billede af modellens inderste som muligt. Men vi får dermed også både ærlige og ligefremme livshistorier.

Andreas Paulsson – Alla är vi nakna/ We Are All Naked er ude fra idag på forlaget Tallbergs

152 sider

Bogen kan blandt andet købes her.

Læs også: Kærester eller ej