Harmoniens Revyperler går rent ind

Vor anmelder var vild med 82-årige Lone Hertz i Harmoniens Revyperler i Rødvig.                                                                     Foto: Pressebillede

Lad mig sige det med det samme: Jeg overgav mig totalt til Harmoniens Revyperler. I min optik var det perle på perle på perle. Harmoniens Revyperler gik simpelthen rent ind.

“Revy er den sværeste kunstart”. Sådan lød det fra nu 82-årige Lone Hertz, da det sidste år i december blev annonceret, at hun i år vender tilbage til en revyscene. Hun stod første gang på en revyscene som 17-årig, og har ikke været der siden. Men i Harmoniens Revyperler i den stevnske havneby Rødvig, indtager Lone Hertz i den grad igen revyscenen. Og det gør hun med bravour. Indrømmet: Jeg overgav mig totalt til Lone Hertz, til de øvrige medvirkende, i det hele taget til Revyperler 2021.  Den sidste af de to lokale revyer på Stevns til at få premiere.

Det kan godt være, at foredragsholder, skuespiller, oplæser med mere Lone Hertz synes, at revy er den sværeste kunstart, men det lader hun sig bestemt ikke gå på af. Med stor selvsikkerhed, charme, smukkeste væsen af sind og af ydre, går hun til opgaven med krum hals. Og nej, hun skuffer på ingen måde. Tværtimod!!!!

Kvindelig seniorstjerne

Det er da også netop revyens kvindelige seniorstjerne, der åbner en skøn skøn revyaften. Badet i spotlight erobrer hun i den grad teaterrummet på Harmonien, efterhånden som hun bevæger sig rundt blandt publikum på vejen til scenen. Alt mens hun synger Børge Müller og Karen Jønssons smukke I Aften. Den får naturligvis et nutidigt tvist, vi lever jo i en corona-tid, hvilket også den særdeles smukke lille ”håndtaske” Lone bærer, relaterer til. En smuk lille detalje – genialt!

Og jo der stod Børge Müller. Her vil mange nok tænke, jamen det er da en gammel revysang. Ganske rigtig:  Hele konceptet omkring Harmoniens Revyperler er, at en stribe gamle revysange, omskrives helt eller delvist til en version årgang 2021. Konceptet er fint, for genkendelsens glæde er med at sætte den gode stemning. De fleste af os kan nemlig nynne med på op til flere af sangene, og så er succesen næsten hjemme. Resten består af små, i nogle tilfælde også gamle sketch, der også her går rent ind.

Gør ingen revy alene

At Lone Hertz som 82-årig er populær som næsten ingen sinde var ingen i tvivl om, da hun nåede scenen. Bifaldet bragede løs. Jo Lone er i den grad elsket på revyscenen i Rødvig.

Lone gør uanset sin succes ingen revy alene. Med på scenen er også Max Hansen, revyens instruktør og den der har valgt revyperlerne, samt de noget yngre Charlotte Amalie Kehlet og Emil Birk Hartmann. Dygtige og kompetente.

Og med det har revyen sat et særdeles stærkt hold, der rummer alle publikummer: De ældre, som der er flest af, men også de unge, og det yngre, nye og kommende generation af revypublikum. Godt set!

Se- og lytteværdig

I princippet kunne jeg slutte min anmeldelse her ved blot at skrive 6 store stjerner, tag til Rødvig og se Harmoniens Revyperler. Den har charme, masser af gode tekster, en fin fremføring og er bestemt se- og lytteværdig. Men så nemt skal det naturligvis ikke være.

Som indledningsvis skrevet er revyen efter min mening perle på perle på perle. Revyens andet nummer hedder faktisk perlehumør og er forfattet af Rasmus Krogsgaard, men på idé af Max Hansen. Hele holdet kommer ind forklædt som emojis, de små humørmærkater, og naturligvis afsluttende med Lone som hjertet, for netop kærlighed bærer os alle videre.

Emil er i den grad med

Videre går det løs med Vase & Fuglsangs Er alle med? Her byder Emil velkommen til revyen, og i en tid, hvor alle vil ses, høres, ingen må glemmes, og alle hensyn skal tages, får han nok at se til.

Lad det være skrevet: Emil mestrer til fulde at få leveret en tekst: Sjovt, charmerende, med det rette glimt i øjet. Jo, vi følte os alle velkomne: Fra gamle med nedsat hørelse, til 3. generations indvandrerne, til de svenske gæster, musicalelskerne og de clairvoyante.

Fin er han også i det klimanummer, som alle revyer skal have, i dette tilfælde Den lille, triste, tykke, dumme, om pingvinen på sydpolen, der er ved at miste sit levested i takt med at isen smelter, og vandstanden i verdens have stiger.

Helt formidabel er Emil i Vase og Fuglsangs Ingen stress om stresskonsulenten i Sundhedsministeriet. Konsulenten skal fortælle om sit arbejde, om kendetegn på stress og hvordan det modvirkes, samtidig med at han skal huske at bilen skal på værksted, fødselsdagskagen skal bestilles og så videre.

Ung hyldest til en af de største

Sammen med revyens anden unge skuespiller Charlotte Amalie hylder Emil sammen med publikum en af vor tids største komponister Bent Fabricius Bjerre. Smukt smukt nummer, og godt tænkt, at det er de unge, der hylder mesteren, der døde sidste år 96 år gammel.

Charlotte Amalie er revyens sjove pige, der ind imellem også kommer ”så grueligt galt af sted” med at få sagt alt det forkerte. Det sker blandt andet i Henrik Lykkegaards Pigesnak, hvor Lone repræsenterende den ældre generation og Charlotte Amalie som den yngre, snakker netdating.

Det sker også i nummeret Højt til loftet, hvor Charlotte Amalie er præsten, der får sagt alt det forkerte, da homoparret, spillet af Emil og Max vil have et kirkeligt bryllup.

Revyens nestor

Max Hansen er revyens nestor og idémand til mange af årets tekster. Han fremfører følelsesladet Vase & Fuglsangs Moderat muslim, baseret på det gamle Osvald Helmuth nummer Konen, kællingen madammen. Også det skønne Aage Stentoft og Epe nummer Pyt, opført første gang i 1977 af Jørgen Ryg i Tivolirevyen, leveres sikkert.

Den gode Max leverede også mesterligt flot sin egen Undskyld jeg af bryder.

Musikken

Mens nogle revyer har det helt store revyorkester til at støtte skuespillere og sangere, er man gået den modsatte vej i Harmoniens Revyperler. Her sidder Mathias Grove alene bag ”pianofortet” og spiller samtlige melodier egenhændigt. Dog undtaget i Bent Fabricius Bjerre potpourriet, hvor han assisteres af Charlotte Amalie på violin og Emil på guitar.

Herfra er kun at bemærke: Det fungerer i den grad, og får hele revyen til at glide stille og roligt i sit helt eget tempo.

Fin helstøbt revy

Nogle vil måske mene, at der er for meget ”genbrug” i Harmoniens Revyperler. Her skal huskes på, hvad revyens koncept er, og sådan som indledningsvis skrevet.

Genkendelsens glæde er stor, og det er lykkedes Max Hansen med hans dygtige og særdeles godt sammensatte hold at levere en super flot revy. Jeg følte mig i dén grad underholdt!

Harmoniens Revyperler kom som godt sammensatte perler på snor, perle på perle. Leveret smukt, skinnende og med præcis den timing og ro, der skal til, for at gøre en god aften fuldendt. En aften der naturligvis slutter af med hele holdet på scenen mens de smukt synger Kys Hinanden og Kys mig godnat.

Afslutningsvis må jeg skrive som jeg begyndte: Lone Hertz er et scoop for dette års revy på Harmonien i Rødvig. Samtidig er hun på fornemmeste vis en særdeles flot repræsentant for sin årgang. Bravo og tillykke til holdet bag revyen med seks velfortjente stjerner fra Out & About!

Medvirkende Harmoniens Revyperler 2021

Revydirektør: Harry Böckmann

Skuespillere: Lone Hertz, Charlotte Amalie Kehlet, Emil Birk Hartmann, og Max Hansen

Instruktør: Max Hansen

Instruktørassistent: Donald Andersen

Scenografi og scenekonstruktør: Morten Jørgensen

Kapelmester og musikalsk arrangør: Mathias Grove

Koreograf: Revyholdet

Forestillingen spiller til 31. juli

Revybilletter inklusive stor revyplatte (serveret ved eget bord), samt spilletider finder du her.

Læs også: Bakkens Hvile – ’Vi åbner op nu’ med fornyet livsglæde.