SAMFUND

Uden sex i analen

De non-anale, hvor sex ikke drejer sig om analsex overhovedet.
Foto: Pixabay.com

Kan man overhovedet være homoseksuel uden at være til analsex? For mange er det næsten umuligt at forestille sig sex uden at dyrke analsex, men for nogle bøsser er det et absolut “no go”.

Selvom man er bøsse, er det ikke ensbetydende med, at man kan lide at få eller give pik i røven.

“Nogle mænd tænder simpelthen ikke på området omkring endetarmen. I stedet for at få dem “omvendt” synes jeg, det er mere vigtigt, at vi anerkender dem i deres valg”, siger sexolog Bjorn Dotzauer.

Kan bøsser have sex uden anal leg?

“Selvfølgelig kan bøsser have sex uden at have analsamleje!”, siger Bjorn Dotzauer.

Men for de non-anale er analsex ikke det, de har lyst til. De har lige så stor lyst til sex, men de tænder bare ikke på analsex.

“Sex er meget andet end bare at kneppe hinanden i røven. Jeg oplever mange mænd har udfordringer ved at være non-anale, når det kommer til sex. De vil meget hellere lave blowjobs, handjobs eller mærke intimiteten end at skulle stikke noget op i røven enten på sig selv eller deres sexpartner.”

I stedet kan massage og erotisk tantra være yderst tilfredsstillende måder at opleve sin partners krop på, uden at skulle dyrke analsex.
“Jeg hører ofte om homo-par, der har levet sammen i tyve år og aldrig  eller kun få gange har haft analsex”, fortæller Bjorn Dotzauer.

Hvem er de non-anale?

De non-anale, er ifølge Bjorn Dotzauer en total overset gruppe i vores miljø. De non-anale findes i alle aldersgrupper.

Fælles er dog, at de ikke har lyst til analsex eller simpelthen ikke tænder på det.

“De føler det beskidt og kan aldrig forene det med nogen form for nydelse. Det kan være svært at forstå. Jeg ser jævnligt folk på boyfriend.dk, Scruff, Grindr og Hornet, der bare søger aktive eller passive, de kan tømme sig med.”

Hos de non-anale skal pikken ikke stikkes op bagi. Den skal suttes, kæles for og leges med.  Analsex er nærmest en form for overgreb, hvis det skulle ske. For den non-anale har ikke lyst til det.

“Her kan smerte, renlighed og frygt for kontroltab være blandt de non-anales grunde til ikke at ville dyrke analsex. De ønsker oftere en dybere form for sex og nærvær – også selvom det kun er for en enkelt nat. Det må vi andre respektere”, forklarer Bjorn Dotzauer.

I mange tilfælde handler det om tryghed og nærvær for den non-anale at lade en evt. partner nærme sig endetarmen.

“Nogle gange kan det løsne op at tale om det og lege stille og roligt med hinanden omkring hullet, men man skal aldrig presse på, for så kan man være sikker på, at trygheden bliver brudt”.

At være non-anal er helt normalt, ligesom det er at være aktiv og passiv.

“Vi tvinger jo ikke hinanden i at være noget vi ikke er, gør vi vel?”, lyder det fra Bjorn Dotzauer.

Alternativer til analsex

Der er flere alternativer til analsex. Her kommer sexolog Bjorn Dotzauer med et par gode forslag:

– Onani overfor hinanden eller på hinanden kan være yderst frækt.

– Gensidig oralsex (en 69’er) kan være meget frækt og pirrende.

– Man kan knalde hinanden mellem ballerne, armhulerne eller mellem fødderne.

– Massage af partnerens pik (lingam massage) er en dejlig nydelse, hvor I kan lege med point of no return (Det punkt, hvor du ikke længere kan holde din orgasme eller udløsning tilbage). Se hvor længe I kan holde udløsningen tilbage eller, hvor mange I kan få, mens du får massage.

Læg et stort badehåndklæde på sengen og smør hinanden ind i olie. Herefter ligger I og “glider” på hinanden.

– Rollespil og brydekampe kan være yderst intime oplevelser, hvor I har mulighed for at røre ved hinanden på nye sjove og udfordrende måder, mens I tester hinandens styrke.

– Mange får også stor nydelse af at gå til dans, dyrke sport sammen eller have en hobby sammen. Det er med andre ord kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan I kan have et godt og intimt samliv – uden analsex.

Læs også: Analsex